Tusentals utan ström i flera timmar till

Nu är orsaken till det massiva strömavbrottet i Söderort klarlagt. Och 3 500 hushåll kommer att vara utan el i många timmar till.

  • Publicerad 10:02, 6 feb 2018

Det var klockan 07:38 som strömmen gick i södra Stockholm. Från början blev det svart i närmare 20 000 hushåll, främst i Hägersten-Liljeholmen. Strömavbrottet fick även t-banans röda linje att släcka ner.

Nu är det "bara" 3 500 hem i området som fortfarande saknar ström. Och de kan få vänta i många timmar till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är två kablar som är trasiga och att gräva upp dem och skarva tar ett par timmar, säger Jonatan Björck på Ellevio, som chefar över elnätet.

Det som hänt är att grävande på en byggarbetsplats skadat två kablar. Jonatan Björck vill inte säga exakt var då Ellevios policy är att aldrig lämna ut adress då det är en annan aktör som ligger bakom avbrottet.

Nästa steg, efter att strömmen är igång igen, blir juridiskt, då det förmodligen blir tal om så kallad kabelersättning från det djupgrävande byggföretaget. Saken måste redas ut.

Det tog en timme innan det gick ut sms från er om att det skett ett avbrott. Ska det vara så?

– Nej, det ska inte ta sådan lång tid. Det får vi kolla upp. Men när en sådan här stor grej sker så blir det körigt för personalen.

Omfattande strömavbrott i södra Stockholm

Strömlöst. Enligt Ellevios prognos kommer tusentals Söderortsbor vara utan ström i flera timmar till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48