Nyöppnat. Josephine Eriksson och Per Bäckström utanför Årstas nya kondis. Foto: Denise Eriksson

Tv-bagare öppnar kondis med bageri i Årsta

Hallå där, Josephine Eriksson och Per Bäckström från Dessertmästarna, som öppnar nytt konditori i Årsta.

  • Publicerad 11:19, 20 aug 2020

Vad ska ni öppna för något?

– Det blir ett konditori med egen tillverkning, allting bakas och tillverkas på plats hos oss. Vi kommer att ha 40 sittplatser inomhus och cirka 10 platser ute.

Vad kommer ni att sälja?

– Det blir stenugnsbakat bröd och franska bakverk och tårtor, som är Josephines specialitet, även matiga mackor med sydamerikansk touch, och klassiska mackor som skagen.

Vilka är ni?

– Josephine är konditor och jag är konditor och bagare och vi har jobbat tillsammans på bland annat Wienercaféet på Biblioteksgatan, där jag var driftschef. Josephine har även jobbat på Gateau och vann pralin-SM 2012, och vi båda har varit med i Dessertmästarna på TV. Det här är första gången vi startar något helt eget, tillsammans. Det ska bli jättekul!

Varför Årsta?

- Vi hade letat lokal ganska länge när det här dök upp. Läget är bra, det finns ingen direkt konkurrens i Årsta som vi ser det, och det är helt nybyggt så vi har kunnat vara med från början och bestämma hur vi vill inreda lokalerna. Det blev precis så bra som vi hoppades på! Sedan har Josephine bott i Årsta tidigare och vi gillar området.

Mer fika i Årsta

Vad? Nytt kondis

Var? Johanneshovsvägen 139B

När? Öppnar senast måndag den 24 augusti, eventuellt redan till helgen.

Visa merVisa mindre