När Allsvenskans åtta sista omgångar analyseras står det klart att Hammarby och AIK mycket väl kan göra så att Djurgården får en rejäl guldchans. Foto: 08Fotboll

TV-experterna: Hammarby och AIK hjälper Djurgården vinna guld

Djurgården har för första gången på många år ett litet häng på förstaplatsen i Allsvenskan. När de återstående omgångarna analyseras står det klart att det är Hammarby och AIK som kan hjälpa DIF att vinna.

  • Publicerad 19:53, 13 sep 2017

Det är i Fan-tv och programmet 08-fotboll som man går igenom det återstående matcherna för AIK, Hammarby och Djurgården i Allsvenskan.

Det står klart att Djurgården har en liiiiten chans att knappa in på Malmö FF, som med åtta omgångar kvar leder med sju poäng.

– Jag tycker det är ett överkomligt schema. Vi kan inte tappa mer än tre, fyra poäng för att snacka guldstrid, säger djurgårdaren Tobias Wimnell.

”AIK, Djurgården och Hammarby – alla är topplag nästa år”

Problemet är att det är Hammarby som ska hjälpa till. Bajen möter nämligen Malmö FF borta redan i nästa omgång. En grönvit vinst där skulle innebära att Djurgården kan få ett rejält häng på förstaplatsen.

Och några omgångar senare är det dags för AIK att möta Malmö. Skulle Solnalaget vinna där bäddar det för en ytterst spännande höst för Djurgården.

– Det är deppigt att vi är i en position där vi möter Malmö och torskar med 5-0 för att Djurgården gör upp i en guldstrid, säger AIK:aren Johan Westin.

"Att vår frisör i Hagsätra har blivit tränare för Djurgården är helt galet"

Extra hett blir det att Djurgården och Hammarby även möts i säsongens sista derby 24 september.

– Ett derby är ett derby. Man kan aldrig veta vad som händer, säger programledaren Björn Johnson.

SE PROGRAMMET NEDAN. KLIPPET STARTAR 21 MINUTER IN I PROGRAMMET.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.