Förhoppningsfull. Östermalmspolisen Julia Larsson uppmanar den som har upplysningar om Rolexrånaren att ringa 114 14. Foto: Most Photos / Sacharias Källdén

Tv-inslag gav flera bra tips om Rolexrånare

Kanske har fallet med den omtalade Rolexrånaren kommit ett steg närmare en lösning. Förra veckans inslag i Efterlyst gav i alla fall polisen tips som de nu arbetar vidare med.

  • Publicerad 15:53, 6 nov 2018

Förra veckan vände sig polisen till allmänheten för att få hjälp att identifiera den så kallade Rolexrånaren. I ett inslag i Efterlyst i TV3 visades en övervakningsfilm där den misstänkte syntes. Och nu berättar Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm, att efterlysning har gett resultat.

– Vi har fått in ett par bra tips efter inslaget som vi jobbar vidare med, säger hon och tillägger att polisen arbetar med full kraft för att lösa fallet.

Polisens bilder på Rolexrånaren i Stockholm

Den omtalade rånaren har varit aktiv sedan i somras och minst sex personer i området kring Karlaplan på Östermalm har hotats med pistol och rånats på dyrbara smycken och klockor. För ett par veckor sedan slog rånaren till igen – den här gången på Kungsholmen. Men några nya brott tycks Rolexrånaren inte ha begått sedan dess.

– Nej, det har inte varit några nya rån där signalement eller tillvägagångssätt överensstämmer med de tidigare händelserna. Men även tidigare har det gått två veckor till en månad mellan brotten, konstaterar Julia Larsson som i programmet beskrev mannen som en mörkt klädd 30-40-åring, omkring 1,80 meter lång med axelremsväska.

Pistolrånare härjar på Östermalm

Nu hoppas polisen på fler tips från allmänheten.

– Jag kan inte säga nog många gånger att om man har upplysningar kring det som har hänt får man gärna höra av sig till polisen på telefon 114 14, säger Julia Larsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android