Känd från Tv. Sofia Rågenklint, programledare för SVT:s Auktionssommar, kommer att leda årets Guldliljan-gala. Foto: Knut Koivisto/SVT

Tv-kändis leder årets lokala företagargala

Känd från TV. Nu kommer programledaren Sofia Rågenklint till Enköping, för att leda Enköpings största företagargala – Guldliljan.

  • Publicerad 15:47, 21 feb 2018

Hur kommer det sig att du kommer att du kommer att vara konferencier på årets Guldliljegala? 

– Jag blev tillfrågad av Idéer Med Mera som är en av huvudsponsorerna, säger Sofia Rågenklint.

Hur ofta gör du den här typen av jobb? 

– Ganska ofta. För två veckor sedan ledde jag en företagsgala. Nu står bland annat två välgörenhetsgalor och Guldliljegalan på tur.

”Spännande och roligt”

– Att leda Guldliljan ska bli både spännande och roligt. Det är alltid intressant när man samlar företagare och organisationer från en stad på ett och samma ställe. Jag har förstått att det finns en stor företagsanda i Enköping och det är många som konkurrerar om fina utmärkelser.

Har du varit i Enköping tidigare? 

– Jag passerar ju Sveriges närmaste stad varje gång jag åker till Dalarna men nu får jag ju möjlighet att lära känna staden på riktigt och även chansen att bekanta mig med de företag som finns etablerade i staden.

Hur är du på scenen? 

– Det jag brukar få höra är att jag är påläst, varm och rolig. Jag älskar att stå på scenen och tycker samspelet med publiken är bland det roligaste som finns. Det blir en färgsprakande gala med prisutdelning, underhållning, mat och mingel.

Sofia Rågenklint är programledare för Auktionssommar på SVT. Tidigare har hon också medverkat i Djursjukhuset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52