Öppnar i Hötorgshallen. Sebastian Schauermann öppnar det fjärde Taku-Taku på Hötorget. Foto: Fabian Björnstjerna

Tv-kock öppnar helveganskt i Hötorgshallen

I morgon får Hötorgshallen sitt första helveganska ställe – på en plats där det tidigare såldes korv. På menyn stårbland annat tacos, fyllda salladsblad och bowls.

  • Publicerad 16:41, 24 maj 2018

Taku-Taku heter tv-kocken Sebastian Schauermanns veganska snabbmatskedja som redan finns i Sickla, på Södermalm och Birger Jarlsgatan. Nu är det alltså Hötorgets tur.

– Det är streetfood gjord som fastfood. På menyn finns bland annat tacos, steam bowls och fyllda salladsblad, säger Sebastian Schauermann, som bland annat är känd från Nyhetsmorgon i TV4.

Själv är han "allätare".

– Men min grej är att äta hållbart. Jag vill äta mycket grönsaker och saknade ett veganskt ställe som inte var så foträtt. Jag tycker ofta att man kan se på ett ställes inredning om det är veganskt. Taku-Taku är färgglatt och har en high tech-utrustning. Jag vill locka de 90 procent som inte är helveganer, säger Sebastian Schauermann.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Inspirationen kommer bland annat från Los Angeles.

– Man ska känna att "det där ser gott ut, där vill jag äta". Vi kommer inte att skylta med veganskyltar, det ska vara ett inkluderande koncept. Självklart finns andra bra veganska ställen men inte ett sådant som jag har skapat, säger Sebastian Schauermann.

Han tror på nya läget i Hötorgshallen där Taylor & Jones, korvtillverkaren, tidigare huserade.

– Hallen saknade ett helveganskt ställe så det här blir ett bra komplement, säger Sebastian Schauermann vars mål är att öppna tio ställen de närmaste två åren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor rivning i centrala Stockholm överklagas

Nyheter Helt hus ska jämnas med marken Planen att riva och bygga nytt vid Tegelbacken har stött på patrull. Beslutet är överklagat.tisdag 23/10 12:04