TV-program blev vägen till ordning

Renoveringen hade kört fast för Färingsö-familjen Östlund. Vägen till ordning blev hjälp av Arga snickaren.

  • Publicerad 12:19, 19 okt 2017

Sök och skit i vad folk säger.

I källaren fanns både fukt och asbest och en handduk tätade ett fönster. I den miljön bodde Rosie och Micke Östlund tillsammans med sina barn.

– Vi kom ingen vart, säger Rosie Östlund.   

När renoveringsarbetet hade gått i stå kände Rosie och familjens äldsta dotter att hjälpen kunde vara medverkan i Kanal 5:s Arga snickaren, där programledaren Adam Alsing och ett byggteam tillsammans med den hjälpsökande familjen arbetar för att lösa problemen. I programmet, som nyligen sändes, fick familjen bland annat tuff kritik för deras brist på kommunikation.

– Vi samarbetade inte och det stämmer. Så är det i många familjer. Kommunikationen har blivit bättre, så vi får se nu när vi ska fortsätta. Nu kan vi resonera på ett helt annat sätt. Vi pratar och planerar tillsammans. Det känns skönt, säger hon.

Rosie vill inte se programmet, men Micke tycker att det blev en rättvisande bild även om mycket fick klippas bort.

– Det var mycket omtagningar, och de får det så som de vill ha det, men som helhet blev det bra, säger han.

Inspelningen pågick fem dagar. Det var omtumlande för familjen som jobbade under fyra dagar.

– Det var jätteroligt och mycket skratt, men de fyra värsta dagarna i mitt liv. Vi gick upp klockan sex på morgonen och höll på till två, tre på natten, sedan upp sex igen. Vi är väldigt tajta i familjen, så det blev ingen riktig irritation.

Familjen råder andra att ställa upp i liknande program om det är en lösning på ett problem.

– Sök och skit i vad folk säger. De som har haft negativa synpunkter känner inte oss, säger Rosie Östlund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Färre besökte slottet i hettan

Nyheter Stranden lockade mer än sightseeing denna sommar. Det visar besökssiffror från Drottningholms slott.måndag 20/8 9:02

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter