Två anhållna efter dödsskjutningen i Skärholmen - polisen fortsätter jakten

Två män sköts i Skärholmen i onsdags. En har avlidit av sina skador. Tillståndet för den andra är fortfarande kritisk. Två personer är anhållna för mord och mordförsök.

  • Publicerad 16:00, 1 feb 2017

En av de skjutna har avlidit av sina skador. Personens anhöriga är underättade. Tillståndet för den andra skadade personen är fortfarande kritiskt, uppger polisen.

Under kvällen anhölls två personer som nu är misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord. De två personerna blev anhållna efter att polisen hämtat in dem till förhör. 

– Saker och ting framkom som gjorde att de anhölls. Initialt var de inte gripna. Misstanken uppstod lite senare, säger Lars Byström, presstalesperson från Stockholmspolisen. 

Letar ni efter fler gärningsmän?

– Vi utgår från att det finns någon eller några till som vi kommer att gripa, säger Lars Byström.

Stor polisinsats

Det var klockan 15.05 i onsdags som polisen fick in samtal om skottlossning på Idholmsvägen i Skärholmen.

– När vi kommer fram anträffas två skottskadade personer, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen spärrade av platsen och en stor polisinsats är inledd. En helikopter cirkulerade över Skärholmen under onsdag eftermiddag. Under insatsen har ett antal personer tagits in till förhör, som kan ha uppgifter som hjälper polisen.

– Vid såna här grova brott sätter vi in en ordentlig polisresurs. Vi spärrar av brottsplatsen, fångar in vittnen, ser om det finns övervakningskameror i området som kan hjälpa oss. Vi drar igång en inre spaning, uprättar spärrplatser och gör kontroller av fordon, säger Lars Byström.

Flera skott

Flera personer som bor i närheten hörde skotten och såg en man i 20-årsåldern ligga blodig på en gräsmatta mellan bostadshusen.

– Det lät som flera snabba skott. Man hör skillnad på fyrverkerier. Man blir chockad, sånt händer aldrig här, säger en ung kille som Södra Sidan pratar med. 

Expressen har publicerat en bild från ett vittne som visar tre mörkrädda personer springa från platsen direkt efter skottlossningen.

Stora områden kring Idholmsvägen är avspärrade och polisen sökte med bland annat hundpatruller på platsen.