Blåljus. Två personer är gripna, misstänkta för att ligga bakom flera skjutningar i södra Stockholm. Foto: Sacharias Källdén

Två anhållna för fyra skjutningar i södra Stockholm

Polisen har gripit två personer som misstänks ligga bakom flera skjutningar i södra Stockholm. Däribland dödsskjutningen i Kungens kurva som skedde för en månad sedan.

  • Publicerad 15:12, 26 feb 2020

Under tisdagsmorgonen greps två personer. Enligt polisen kan de båda kopplas till fyra skjutningar som har skett i södra Stockholm mellan oktober 2019 till januari 2020.

Två skjutningar i Vårby gård, en i Rågsved och en i Kungens kurva. I den sistnämnda mördades en man.

– Vi har identifierat en koppling mellan samtliga fyra skjutningar som det rör sig om. Skjutningarna har skett på öppen gata utan hänsyn till tredje person, säger Susanne Wikland, chef grova brott i polisområde Stockholm syd, i ett uttalande.

Polisen bedömer att skjutningarna beror på en konflikt om narkotikamarknaden i Stockholms södra förorter.

Av de två gripna är en person gripen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott och den andra misstänks för förberedelse till mord.

Här är brotten de misstänks för:

28 oktober 2019. En person skjuter mot en parkerad bil utanför en adress i Vårby gård. Flera skott går in i de närliggande lägenheterna.

13 november 2019. Två personer skjuter mot en bil i Vårby gård och flyr sedan från platsen på en vespa.

29 november 2019. Två personer skjuter mot en bil i Rågsved. De flyr sedan i Audi som polisen senare hittar i närområdet. Två personer skadas allvarligt.

18 januari 2020. Ett okänt antal personer skjuter mot en bil i Kungens kurva. En person skadas allvarligt och en person avlider.