"Bussarna är tagna i beslag och vi avvaktar polisens utredning" säger kommunikationschef, Christer Ekelund, på Arriva. Foto: Mostphotos

Två bussförare utreds efter busskrock i Sollentuna

En person är kvar på sjukhuset efter bussolyckan i Sjöberg. Polisen har startat en förundersökning med uppemot 50 målsägande: "Det är ett omfattande ärende" säger Mats Eriksson.

  • Publicerad 15:57, 2 dec 2019

En omfattande utredning har startats efter bussolyckan i Sjöberg.

23 personer rapporterades skadade i samband med händelsen i fredags. På måndagen meddelar polisen att åtminstone 13 har fått uppsöka vård och att en förundersökning om grov vårdslöshet i trafiken har inletts.

En person vårdas ännu på sjukhuset.

– Det är ett omfattande ärende med 50 målsägande, säger Mats Eriksson på polisen.

– Båda förarna är misstänkta i utredningen. Man sätter upp båda förarna som misstänkta då vi inte har kunnat utesluta någon ännu. Utredningen pågår och för närvarande finns inte mer än spekulationer om vem som kan vara ansvarig för olyckan.

Frontalkrock i Sjöberg

Det var vid 15-tiden i fredags som två SL-bussar frontalkrockade i Sjöberg i Sollentuna. En omfattande räddningsinsats påbörjades och initialt ska 23 personer skadats – varav tre allvarligt.

– Det är ett omfattande ärende som kommer ta lång tid. Vi kommer göra analyser parallellt med haverikommissionen och bussoperatören, Arriva för att reda ut händelsen, säger Mats Eriksson på polisen.

Statens haverikommission (SHK) kallades till platsen under kvällen. Ännu är det oklart om SHK ska utreda händelsen.

– Vi hade personal på plats i fredags för att samla in fakta om händelsen som sedan kommer ligga till grund för vårt beslut om att utreda händelsen, eller att inte utreda händelsen, säger Johan Gustafsson, avdelningschef på SHK.

Bussen fortsätter på Lomvägen

Den olycksdrabbade linjen, buss 607, togs i trafik igen under lördagen. Kommunen och bussoperatören Arriva hade samråd under måndagen om trafiken i området – ännu finns inga planer på att leda om trafiken från Lomvägen.

– Vi har tittat på beslutet att leda om vägen och har kommit fram till att vi inte ser någon anledning att upphäva det. Det kommer gälla fram till den 23 december, säger Amanda Horwitz, samhällsbyggnadschef.

– Vi fortsätter att ha kommunikation med Arriva och entreprenören som halkbekämpar på vägarna. Vi har inga andra tillfälliga omdragningar för bussarna i Sollentuna just nu.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pyntad gran i skogen sprider julkänsla i Sollentuna

Nyheter Hundägaren Gunillas härliga upptäckt under promenaden När Sollentunabon ­Gunilla Puck Ekberg gick på promenad med hunden Ester fick det sig en glad överraskning. Inne i skogen hittade de en pyntad gran.fredag 13/12 16:30

Första besöket i nya Töjnaskolan

Nyheter "Jag trodde inte att det skulle vara så här stort" Om ett halvår öppnar nya Töjnaskolan som kommer att kunna ta emot uppemot 800 elever.fredag 13/12 12:30

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13
Stockholm Direkt