"Bussarna är tagna i beslag och vi avvaktar polisens utredning" säger kommunikationschef, Christer Ekelund, på Arriva. Foto: Mostphotos

Två bussförare utreds efter busskrock i Sollentuna

En person är kvar på sjukhuset efter bussolyckan i Sjöberg. Polisen har startat en förundersökning med uppemot 50 målsägande: "Det är ett omfattande ärende" säger Mats Eriksson.

  • Publicerad 15:57, 2 dec 2019

En omfattande utredning har startats efter bussolyckan i Sjöberg.

23 personer rapporterades skadade i samband med händelsen i fredags. På måndagen meddelar polisen att åtminstone 13 har fått uppsöka vård och att en förundersökning om grov vårdslöshet i trafiken har inletts.

En person vårdas ännu på sjukhuset.

– Det är ett omfattande ärende med 50 målsägande, säger Mats Eriksson på polisen.

– Båda förarna är misstänkta i utredningen. Man sätter upp båda förarna som misstänkta då vi inte har kunnat utesluta någon ännu. Utredningen pågår och för närvarande finns inte mer än spekulationer om vem som kan vara ansvarig för olyckan.

Frontalkrock i Sjöberg

Det var vid 15-tiden i fredags som två SL-bussar frontalkrockade i Sjöberg i Sollentuna. En omfattande räddningsinsats påbörjades och initialt ska 23 personer skadats – varav tre allvarligt.

– Det är ett omfattande ärende som kommer ta lång tid. Vi kommer göra analyser parallellt med haverikommissionen och bussoperatören, Arriva för att reda ut händelsen, säger Mats Eriksson på polisen.

Statens haverikommission (SHK) kallades till platsen under kvällen. Ännu är det oklart om SHK ska utreda händelsen.

– Vi hade personal på plats i fredags för att samla in fakta om händelsen som sedan kommer ligga till grund för vårt beslut om att utreda händelsen, eller att inte utreda händelsen, säger Johan Gustafsson, avdelningschef på SHK.

Bussen fortsätter på Lomvägen

Den olycksdrabbade linjen, buss 607, togs i trafik igen under lördagen. Kommunen och bussoperatören Arriva hade samråd under måndagen om trafiken i området – ännu finns inga planer på att leda om trafiken från Lomvägen.

– Vi har tittat på beslutet att leda om vägen och har kommit fram till att vi inte ser någon anledning att upphäva det. Det kommer gälla fram till den 23 december, säger Amanda Horwitz, samhällsbyggnadschef.

– Vi fortsätter att ha kommunikation med Arriva och entreprenören som halkbekämpar på vägarna. Vi har inga andra tillfälliga omdragningar för bussarna i Sollentuna just nu.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

Nyheter Trion ska hålla minikonserter i trädgårdar En musikertrio ska inta trädgårdarna i Sollentuna för att sjunga och spela allt från klassiska visor till moderna popsånger som ett avbrott i isoleringen.fredag 5/6 15:01

Planerna för Södra Häggvik tar form

Nyheter ✓Skola för 900 elever planeras ✓Tusentals nya bostäder Sollentuna kommun går vidare med ett avtal för Stinsen. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande menar att det är en pusselbit som faller på plats för stadsutvecklingen i Häggvik.fredag 5/6 15:00

Socialnämnden kan gå 40 miljoner back

Nyheter Ny prognos för budgeten 2020 Socialnämnden beräknas få ett underskott på 43 miljoner kronor, visar en ny rapport. Nu får kommunledningskontoret gå in för att tillsammans med nämnden arbeta fram en ny budget.fredag 5/6 8:00
Stockholm Direkt