Räddningstjänsten var på plats tidigt i morse. Foto: Sacharias Källdén

Två döda i husbrand i Tumba

Fyra personer har förts till sjukhus efter efter en brand i Tumba tidigt i morse. En av dem misstänks för mord och mordbrand.

  • Publicerad 08:40, 18 dec 2019

Två personer har avlidit, enligt räddningstjänsten, efter en brand i ett kedjehus i Tumba under morgonen. Fyra personer fördes till sjukhus och en av dem är misstänkt för mord och mordbrand.

– Vi åkte dit i natt på grund av brand och sammantaget har vi hittat två personer omkomna på platsen, säger Magnus Gärtner, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Det var ett larmbolag som slog larm klockan 02.53 och polisen misstänker nu att branden är anlagd.

Vad är det som gör att ni misstänker att branden är anlagd?

– Det kan jag inte gå in på just nu, säger Anders Bryngelsson, presskommunikatör på polisen.

Hur är skadelaget för de övriga personerna?

– De ska inte vara fysiskt allvarligt skadade, säger Anders Bryngelsson.

Branden ska ha varit fullt utvecklad när räddningstjänst kom till platsen men har inga uppgifter om att det ska finnas en spridningsrisk. Räddningstjänsten är fortfarande kvar på plats med eftersläckningsarbete. Omkringliggande hus är inte brandskadade, men i nuläget är flera av grannarna evakuerade på grund av släckningsarbetet.

– Vi har en förhoppning om att de ska kunna flytta in igen under dagen, men vi har ingen tidsprognos på det.

Uppdatering 11: 46:

Den misstänkte är en man född på 50-talet, uppger polisen på sin hemsida. Han vårdas på sjukhus för skador som inte bedöms som allvarliga.

Utredningsarbetet fortsätter under dagen med att förhör och med att fastställa identiteten på de två avlidna. När det är möjligt ska en teknisk undersökning påbörjas för att undersöka brandorsaken och för att söka och säkra spår.