En röd Volkswagen Passat användes för att ta sig in i banken. Foto: Mikael Andersson

Två döms till fängelse efter bankrån i Hässelby

Tidigare i år rånades en bank i Hässelby gård mitt på blanka dagen. I måndags kom domen mot de tre män som stått åtalade för brottet.

  • Publicerad 10:15, 2 okt 2019

Det var vid lunchtid den 14 februari som fem maskerade och beväpnade gärningspersoner trängde in i Handelsbankens lokaler i Hässelby gård efter att ha rammat fasaden med en personbil. De lämnade sedan lokalerna med ett byte på nära en halv miljon kronor.

Två män, i 25- och 35-årsåldern, greps bara timmar efter händelsen. I slutet av juli häktades ytterligare en man i 20-årsåldern. De åtalades för bland annat grovt rån, grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

I samband med åtalet sa kammaråklagare Anna Lilje att det förutom de tre männen inte längre fanns andra misstänkta i ärendet.

Tre män åtalas för bankrånet på Hässelby torg

Fälls för rån

I måndags kom domen mot de tre männen. De frias från misstanke om grovt vapenbrott, eftersom tingsrätten gör bedömningen att det inte går att utesluta att den pistol åklagaren menar ska ha använts i brottet, togs från ett bankfack under rånet.

Att det inte gått att belägga att ett skarpladdat vapen använts under händelsen gör att två av männen fälls för rån, istället för grovt rån. Båda döms också för ringa narkotikabrott. Påföljden blir skadestånd och tre års fängelse.

En av de åtalade frias från samtliga misstankar.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Nyheter Ny butik öppnar i anrika lokalen Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutikens lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar här en second hand-affär med barnkläder, leksaker – och kaffe.tisdag 15/10 16:40

Här är gatorna i Stockholm där bostadspriserna ökar mest

Nyheter Raketer på bostadsmarknaden i Stockholms län Ny statistik visar vilka gator i Stockholms län där bostadspriserna har stigit mest de senaste åren, både procentuellt och sett till antal kronor.tisdag 15/10 16:07

Vi är Västerort

Stockholm Direkt