En ordningsvakt säger sig ha fått sin bil beskjuten på fredagseftermiddagen. Foto: Sacharias Källdén

Två gripna för mordförsök i Årsta

En ordningsvakts bil ska enligt uppgift ha blivit beskjuten vid Årsta torg på fredagseftermiddagen.

  • Publicerad 18:22, 12 apr 2019

Det var vid 17-tiden som polisen fick in ett larmsamtal.

Polisen skriver på sin hemsida att det är en ordningsvakt som ringt polisen. Vakten upplever att någon skjutit mot dennes bil som står vid Årsta torg och säger att det finns hål i dörren som ser ut som kulhål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ingen person ska vara skadad. Enligt Aftonbladet har polisen flera patruller på plats och händelsen rubriceras som ett mordförsök.

Uppdatering

Enligt polisen är det ännu inte bekräftat att det rör sig om ett kulhål i bilen. Fordonet är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning.

– Vi samlar information på platsen från vittnen och inventerar huruvida händelsen kan ha fångats på övervakningskameror, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral till StockholmDirekt.

Uppdatering 18.35

Polisen meddelar att två personer har gripits och en är medtagen till förhör. Man bekräftar att brottsrubriceringen är mordförsök.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09