En ordningsvakt säger sig ha fått sin bil beskjuten på fredagseftermiddagen. Foto: Sacharias Källdén

Två gripna för mordförsök i Årsta

En ordningsvakts bil ska enligt uppgift ha blivit beskjuten vid Årsta torg på fredagseftermiddagen.

  • Publicerad 18:22, 12 apr 2019

Det var vid 17-tiden som polisen fick in ett larmsamtal.

Polisen skriver på sin hemsida att det är en ordningsvakt som ringt polisen. Vakten upplever att någon skjutit mot dennes bil som står vid Årsta torg och säger att det finns hål i dörren som ser ut som kulhål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ingen person ska vara skadad. Enligt Aftonbladet har polisen flera patruller på plats och händelsen rubriceras som ett mordförsök.

Uppdatering

Enligt polisen är det ännu inte bekräftat att det rör sig om ett kulhål i bilen. Fordonet är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning.

– Vi samlar information på platsen från vittnen och inventerar huruvida händelsen kan ha fångats på övervakningskameror, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral till StockholmDirekt.

Uppdatering 18.35

Polisen meddelar att två personer har gripits och en är medtagen till förhör. Man bekräftar att brottsrubriceringen är mordförsök.

Maxat med loppisar i Stockholm i helgen

Nyheter LISTA: 11 loppisar under en och samma helg Med våren kommer lusten att rensa ut gammalt, men även att ge sig ut i värmen och fynda "nytt". Stockholm har fått loppisfnatt och nu i helgen den 25-26 maj kryllar det av tillfällen att sälja, köpa,...onsdag 22/5 19:15

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54