En ordningsvakt säger sig ha fått sin bil beskjuten på fredagseftermiddagen. Foto: Sacharias Källdén

Två gripna för mordförsök i Årsta

En ordningsvakts bil ska enligt uppgift ha blivit beskjuten vid Årsta torg på fredagseftermiddagen.

  • Publicerad 18:22, 12 apr 2019

Det var vid 17-tiden som polisen fick in ett larmsamtal.

Polisen skriver på sin hemsida att det är en ordningsvakt som ringt polisen. Vakten upplever att någon skjutit mot dennes bil som står vid Årsta torg och säger att det finns hål i dörren som ser ut som kulhål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ingen person ska vara skadad. Enligt Aftonbladet har polisen flera patruller på plats och händelsen rubriceras som ett mordförsök.

Uppdatering

Enligt polisen är det ännu inte bekräftat att det rör sig om ett kulhål i bilen. Fordonet är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning.

– Vi samlar information på platsen från vittnen och inventerar huruvida händelsen kan ha fångats på övervakningskameror, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral till StockholmDirekt.

Uppdatering 18.35

Polisen meddelar att två personer har gripits och en är medtagen till förhör. Man bekräftar att brottsrubriceringen är mordförsök.

Här leker barnen med hörselkåpor på

Nyheter Förskola i Söderort omringad av stora byggen Förskolan Svandammsgården i Midsommarkransen är omringad av byggen. På deras utegård finns sandlåda, lekstuga – och en låda full med hörselskydd.torsdag 27/2 20:00

Hon startar springgrupp för kvinnor i Hammarby

Nyheter "Läskigt när det är mörkt ute" Nina Jardegart är trött på att känna sig otrygg i motionsspåret om kvällarna. Nu har hon startat en Facebook-grupp som ska få henne och andra kvinnor att våga dra på sig löpardojorna även när det är...torsdag 27/2 16:53