En ordningsvakt säger sig ha fått sin bil beskjuten på fredagseftermiddagen. Foto: Sacharias Källdén

Två gripna för mordförsök i Årsta

En ordningsvakts bil ska enligt uppgift ha blivit beskjuten vid Årsta torg på fredagseftermiddagen.

  • Publicerad 18:22, 12 apr 2019

Det var vid 17-tiden som polisen fick in ett larmsamtal.

Polisen skriver på sin hemsida att det är en ordningsvakt som ringt polisen. Vakten upplever att någon skjutit mot dennes bil som står vid Årsta torg och säger att det finns hål i dörren som ser ut som kulhål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ingen person ska vara skadad. Enligt Aftonbladet har polisen flera patruller på plats och händelsen rubriceras som ett mordförsök.

Uppdatering

Enligt polisen är det ännu inte bekräftat att det rör sig om ett kulhål i bilen. Fordonet är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning.

– Vi samlar information på platsen från vittnen och inventerar huruvida händelsen kan ha fångats på övervakningskameror, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral till StockholmDirekt.

Uppdatering 18.35

Polisen meddelar att två personer har gripits och en är medtagen till förhör. Man bekräftar att brottsrubriceringen är mordförsök.

Person hittad död i södra Stockholm

Nyheter Polis gör dörrknackningar Under onsdagseftemiddagen påträffas en person död i en lägenhet i södra Stockholm. Två personer är gripna.onsdag 17/7 16:06

Nu stängs Gröna linjen av – så får du åka

Nyheter ✓Stopp mellan Slussen och T-Centralen ✓Decimerad trafik ✓SL varnar för trängsel och längre restider För att kunna rusta upp Söderströmsbron kommer tunnelbanans gröna linje att stängas av i flera veckor framåt från och med imorgon 16 juli. Här är dina alternativa resvägar.måndag 15/7 9:00