Häktade. Två personer har häktats misstänkta för bland annat grov misshandel och människorov i Solna. Foto: Sacharias Källdén

Två häktas misstänkta för misshandel och våldtäkt

Natten till söndagen blev två pojkar utsatta för flera grova brott i Solna. Nu har två män häktats misstänkta för grov misshandel, grovt rån, våldtäkt och människorov.

  • Publicerad 17:08, 26 aug 2020

Klockan var strax innan nio på söndagsmorgonen när en förbipasserande hittade två pojkar på Norra Begravningsplatsen i Solna. Båda pojkarna, som är i tonåren men under 18 år, uppgav att de blivit misshandlade under natten och fick hjälp att larma polisen.

Kort därefter kunde två män, 21 och 18 år, gripas i närheten av kyrkogården.

Enligt Anders Tordai, åklagare vid Västerorts åklagarkammare, hade brottsoffren blivit utsatta för misshandeln under en längre tid.

– Själva gärningarna har pågått under ett antal timmar på natten. De är allvarliga, men jag kommer inte ge närmare information om vad som har hänt, säger Anders Tordai.

Pojkarna ska ha varit vakna och talbara när polisen anlände till platsen, men fick föras till sjukhus i ambulans. Skadeläget är ännu oklart.

Misstänkta på sannolika skäl

På tisdagen häktades den ena mannen, och på onsdagseftermiddagen även den andra. Båda två är misstänkta på sannolika skäl för grov misshandel, våldtäkt, grovt rån samt människorov. Männen nekar till brott.

– Jag tycker än så länge att vi har bra bevisning, säger Anders Tordai, men väljer att inte kommentera utredningen vidare.

De båda misstänka är sedan tidigare dömda för brott. I juli dömdes 21-åringen till 1,5 års fängelse för mordbrand. Han har tidigare dömts för bland annat rattfylleri samt stöld.

18-åringen har tidigare dömts till ungdomsvård för försök till stöld.