Två hittade skjutna i Upplands-Bro i natt

Strax efter midnatt kom larmet om en skjutning nära Råbyskolan i Upplands-Bro. Två personer har avlidit och nu pågår brottsplatsundersökning.

  • Publicerad 09:20, 21 feb 2019

Klockan 00.24 inatt, torsdag, fick polisen larm om skottlossning i Upplands-Bro.

När polisen kom till platsen påträffade de en person med skador och påbörjade livräddning, men personen avled på plats, berättar Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

– I samband med detta anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från person ett, säger Towe Hägg.

Den ene av de avlidna fanns nära förskolan Norrängen, den andre hittades vid Råbyskolan.

– En person är gripen. Nu har vi spärrat av och söker mer information i ärendena så att anhöriga kan underrättas, fortsätter Hägg.

Personen som greps kom till platsen då polis var där.

Enligt uppgifter till Upplands-BroBladet är den gripne bror till en av de mördade. Han blev utåtagerande mot polisen och togs därför med.

Det var just den mannen som sköts i foten i Upplands-Bro förra veckan. Vid det tillfället togs de två som nu gripits in för förhör, men släpptes.

Båda platserna där männen hittades under natten till torsdagen är avspärrade och polisen har en stor insats i området samt efterlyser tips från allmänheten kring händelsen. I nuläget pågår också en teknisk undersökning och identifiering av personerna så att de anhöriga kan underrättas, enligt polisen.

Enligt vad Upplands-BroBladet erfar är de båda skjutna kända av polisen sedan tidigare och har dömts för ett flertal brott.

En förundersökning om mord har inletts.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt