Två hittade skjutna i Upplands-Bro i natt

Strax efter midnatt kom larmet om en skjutning nära Råbyskolan i Upplands-Bro. Två personer har avlidit och nu pågår brottsplatsundersökning.

  • Publicerad 09:20, 21 feb 2019

Klockan 00.24 inatt, torsdag, fick polisen larm om skottlossning i Upplands-Bro.

När polisen kom till platsen påträffade de en person med skador och påbörjade livräddning, men personen avled på plats, berättar Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

– I samband med detta anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från person ett, säger Towe Hägg.

Den ene av de avlidna fanns nära förskolan Norrängen, den andre hittades vid Råbyskolan.

– En person är gripen. Nu har vi spärrat av och söker mer information i ärendena så att anhöriga kan underrättas, fortsätter Hägg.

Personen som greps kom till platsen då polis var där.

Enligt uppgifter till Upplands-BroBladet är den gripne bror till en av de mördade. Han blev utåtagerande mot polisen och togs därför med.

Det var just den mannen som sköts i foten i Upplands-Bro förra veckan. Vid det tillfället togs de två som nu gripits in för förhör, men släpptes.

Båda platserna där männen hittades under natten till torsdagen är avspärrade och polisen har en stor insats i området samt efterlyser tips från allmänheten kring händelsen. I nuläget pågår också en teknisk undersökning och identifiering av personerna så att de anhöriga kan underrättas, enligt polisen.

Enligt vad Upplands-BroBladet erfar är de båda skjutna kända av polisen sedan tidigare och har dömts för ett flertal brott.

En förundersökning om mord har inletts.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Många nyfikna på framtidens Bålsta

Det var stort intresse när framtidens Bålsta Centrum diskuterades på onsdagskvällen i just centrum. – Vi som är här får med oss mycket, säger planeringsarkitekt Anton Karlsson.torsdag 21/3 7:37

Stal ur handväska – ses på film

Den kortvuxne mannen frågade något på engelska. Kvinnan han frågade hade inte svaret. När han gått därifrån upptäckte hon att hennes plånbok var borta.tisdag 19/3 10:34

Senaste numret

Bålstabladet