Det andra inbrottet i bankvalvet skedde den 13 december. Ingen person skadades fysiskt vid händelsen som rubriceras som grov stöld. Foto: Evelina Hertz

Två inbrott på kort tid – Nordeakunder fick inte info

Innan jul drabbades Nordea i Vällingby av ett inbrott i bankvalvet. Det var det andra inbrottet inom loppet av två månader. Men alla kunder med bankfack har inte blivit informerade om händelserna.

  • Publicerad 12:08, 5 jan 2018

Det var den 13 december som ett okänt antal gärningspersoner gjorde inbrott i bankvalvet hos Nordea i Vällingby.

– Det är ett känsligt ärende eftersom det har skett en liknande händelse för drygt två månader sedan. Just nu arbetar vi på en bred front med flera uppslag och vi utesluter inte att det finns ett samband, sa Johan Persson, förundersökningsledare på Vällinbypolisen till StockholmDirekt då.

Två stölder mot samma bank på kort tid

När Nordea fått klart för sig vilka kunder som drabbats av stölderna kontaktades de av banken. Men enligt ett tips till StockholmDirekt har inte alla kunder med bankfack hos Nordea i Vällingby fått information.

Det bekräftas av Janina Pfalzer, pressekreterare hos Nordea.

– Det beror på att det är så väldigt många som har bankfack där så därför meddelades de som drabbats. Sedan var det ett hundratal som själva ringde till oss som vi kontaktade så fort vi kunde, säger hon.

Janina Pfalzer menar att de kunder som inte blivit kontaktade alltså inte behöver oroa sig för att ha drabbats.

Men kan det inte vara relevant ändå som kund att få veta att två inbrott skett på kort tid?

– Jag förstår det argumentet men som sagt var anledningen till att vi endast hörde av oss till de drabbade att det rör sig om så många bankfack. I Vällingby finns omkring 1600 stycken.

Kommer ni att vidta några nya säkerhetsåtgärder för att undvika att det händer igen?

– Jag kan inte svara exakt på vad vi kommer att göra men vi försöker alltid att lära oss av det som händer. Vi jobbar definitivt med detta och jag tror att vi har flera säkerhetskonsulter inne just nu.

Kommer de som drabbats få ersättning av Nordea?

– Eftersom det är en pågående polisutredning vill jag inte kommentera det. Det finns allmänna regler som vi håller oss till men självklart tittar vi alltid på hur det ser ut i enskilda fall. Men eftersom polisutredningen fortfarande pågår vet vi ännu inte exakt vad som har hänt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26