Åkte fast. Polisen lyckades gripa två personer som nu är anhållna misstänkta för grov stöld, efter ett villainbrott i Täby under måndagen. Foto: Mostphotos

Två män anhållna efter villainbrott i Täby

De två männen som greps i samband med ett villainbrott på Lovisedalsvägen i Täby i måndags sitter nu anhållna, misstänkta för grov stöld.

  • Publicerad 12:37, 16 maj 2019

Vid lunchtid i måndags, 13 maj, ringer en person in till polisen om ett pågående inbrott i grannhuset på Lovisedalsvägen i Täby.

Polisen inledde en förundersökning om grov stöld och sökte efter gärningspersonerna med patruller och polishelikopter, varpå man sedan kunde gripa två män i närheten av Täby Kyrkby.

– Man har bland annat fått med sig ett kassaskåp, säger kommunpolis Stefan Dahlgren.

Två gripna efter bostadsinbrott

De två männen sitter nu anhållna, på sannolika skäl misstänkta för grov stöld, och på torsdagsförmiddagen begärde åklagaren att personerna ska häktas.

– Min bedömning är att det är kollusionsfara i det här fallet, alltså att man kan påverka och försvåra utredningen om man är på fri fot. Oftast kan det vara att personen riskerar att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen, säger åklagaren Kevin Öksuz.

Om personerna ska häktas eller inte avgörs i Attunda tingsrätt under torsdagseftermiddagen.

Stockholm Direkt