Nu döms två av de tre åtalade männen för en gruppvåldtäkt i Barkarby i somras. Foto: Mostphotos

Två män döms för gruppvåldtäkt i Barkarby

Igår kom domen för de tre unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en kvinna i ett skogsparti i Barkarby.

  • Publicerad 14:12, 18 okt 2017

I juli i år blev en kvinna i 40-årsåldern våldtagen i Barkarby. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha liftat med tre unga män på en moped. De ska sedan ha kört omkull mopeden och släpat in kvinnan i ett skogsparti där de våldtagit henne.

Några dagar senare kunde polisen gripa tre unga män i åldern 16, 17 och 18 år som sedan åtalades för grov våldtäkt.

Efter gruppvåldtäkten – nu åtalas tre unga män

Igår kom så till sist domen. 16-åringen döms till ett års ungdomsvård för grov våldtäkt, 18-åringen döms även han för grov våldtäkt och får två år och fyra månaders fängelse. 17-åringen frias eftersom det inte var ställt utom rimligt tvivel att han deltagit i våldtäkten, skriver Aftonbladet.

– I dag har min klient fått upprättelse. Och det är viktigt för att kunna gå vidare i livet. Det är också viktigt att få ett erkännande från samhället med just en fällande dom, säger Elisabeth Massi Fritz, kvinnans målsägarbiträde, till Aftonbladet.

Hon meddelar samtidigt att de kommer överklaga frigivningen av 17-åringen.

De båda dömda får så kallad straffrabatt på grund av sin ålder. Enligt domstolen är det egentliga straffvärdet fyra år och åtta månaders fängelse.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Protestlista för att bevara Stäkets sjömack

Nyheter Nytt beslut: Får sälja bensin oktober ut Sjömacken får fortsätta sälja bensin till slutet av oktober. Samtidigt har runt 2 500 personer skrivit under en protestlista mot kommunens beslut att stänga macken.tisdag 21/8 16:33

Så klarar ridskolorna torkan

Nyheter "Aldrig varit med om något liknande" Sommarens torka har slagit hårt mot bönder och stall runtom i landet. I Västerort och Järfälla behöver ett par av ridskolorna göra prishöjningar till följd av dyrare hö – men nödslakt har det inte...tisdag 21/8 11:28