Foto: Mostphotos

Två män häktade för granaten i Skärholmen

Två män har häktats, på sannolika skäl misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, efter den skarpa handgranat som hittades i Skärholmen i söndags.

  • Publicerad 13:10, 23 nov 2017

Två personer är nu, på sannolika skäl misstänkta för den granat som hittades i en bil på Idholmsvägen i Skärholmen i söndags.

I onsdags förmiddag häktades den första, en 30-årig man, på sannolika skäl misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han anhölls redan samma kväll som granaten hittades i bilen.

Och under onsdagseftermiddagen häktades ytterligare en person, en 31-årig man.

– Det är en till person som har blivit intressant för utredningen. Han anhölls i måndags kväll, säger Tove Kullberg, kammaråklagare.

Även den andra personen misstänks på sannolika skäl för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Tove Kullberg vill inte gå in på vilken relation de två männen har eller vad det kan finnas för motiv bakom brottet. I nuläget finns inget som tyder på kopplingar till andra händelser de senaste dagarna.

– Det här utreds som en helt separat händelse, säger hon.

Polisen rubricerade inledningsvis brottet även som olaga hot. De misstankarna kvarstår fortfarande, säger Tove Kullberg.

Kan du säga om bilen som granaten hittades i tillhörde de två häktade personerna eller någon annan?

– Nej, det vill jag inte kommentera. Jag vill helst inte gå in på uppgifter i utredningen eftersom den fortfarande är i ett initialt skede.

Det var klockan 09.24 på söndagsmorgonen som polis kallades till en parkeringsplats på Idholmsvägen, efter uppgifter om skadegörelse mot en bil. På plats hittade de ingen person, men en skarpladdad handgranat som låg i bilen.

Ett större område spärrades av och busstrafiken fick ledas om i väntan på polisens bombtekniker.

– Man tog först bort handgranaten och sedan tog man bilen till ett garage, sa Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen, till SVT.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.