Två män har begärts häktade, misstänkta för grov våldtäkt. Brottet ska ha skett i en lägenhet i Råcksta. Foto: Mostphotos

Två män häktade för grov våldtäkt i Råcksta

Förra veckan fick polisen larm om att en våldtäkt skett i en lägenhet i Råcksta. De två män som greps i samband med händelsen har nu häktats.

  • Publicerad 16:35, 10 sep 2019

Det var natten till måndag 2 september som polis kallades till en lägenhet i Råcksta, efter att en kvinna uppgett att hon blivit våldtagen. På platsen greps två män, födda på slutet av 80-talet, och i torsdags begärdes de häktade.

– De är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Skälen för häktningen är att de inte ska påverka utredningen och att brottet kan ge minst två års fängelse, säger kammaråklagare Liselotte Nilsson.

Två män gripna för våldtäkt i västra Stockholm

Tidigt i utredningen

Liselotte Nilsson säger att det fortfarande är tidigt i utredningen och att eventuellt åtal kan väckas först när de fått in analyssvaren från den tekniska undersökningen.

Kvinnan kördes till sjukhus för kontroll i samband med händelsen, och Liselotte Nilsson säger att hon inte ådragit sig allvarliga fysiska skador.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt