Polis jagade två unga män under natten till måndagen. En av dem kunde gripas. Den andre kom undan. Foto: Mostphotos

Två män jagades i Enköping

En 17-åring efterlyst för rån och människorov greps i Enköping under natten till måndagen. En annan man kom undan, trots sök med både helikopter och hund. I helgen fick också två kvinnor som annonserat om hälerivaror polisbesök och ytterligare en efterlyst man greps, men annars har midsommaren varit lugn i Enköping.

  • Publicerad 10:54, 26 jun 2017

Midsommar är traditionellt en helg där fylleriet är utbrett och därmed även brottsligheten.

Fast inte i Enköping.

Skälet: de flesta åker någon annanstans och firar.

Så helgen var tämligen fri från den typen av brott, åtminstone anmäldes inget sådant.

Den största polisiära insatsen i helgen var tveklöst jakten på de två män som flydde då en bil stoppades på Rombergsgatan just efter midnatt.

De båda var passagerare i bilen. Föraren blev kvar och är inte misstänkt för brott.

Den ene greps vid ett dagis efter en kvarts jakt.

Han är blott 17 år och var efterlyst för rån och människorov och anhållen i sin utevaro. Efter gripandet transporterades han till polisstationen i Eskilstuna.

Jakten på den andre mannen pågick under flera timmar och helikopterns ljud väckte många Enköpingsbor. Facebookdiskussionen som pågick gav en god indikation på hur många som väcktes.

Polis från Södertälje och Strängnäs hjälpte till med spaning och vägspärrar. Enköpingspolisen hade hundförare ute i jakten på den andre, men på morogonen tvingades polisen konstatera att mannen fortfarande var på fri fot.

Avslöjande annons

Två kvinnor annonserade på Blocket om varor de ville sälja. Fast varorna är stulna och polis gjorde därför husrannsakan i en lägenhet i Enköping.

De två kvinnorna greps därefter, misstänkta för häleri.

Bara tur – för polisen

Ibland har polisen tur och herrar brottslingar otur. På midsommaraftonens eftermiddag gjordes en rutinkontroll av några personer på Bergsgatan i Enköping.

Och – en av dem, en man född 1996, visade sig vara efterlyst och transporterades till Uppsala för att därifrån föras till platsen där han ska avtjäna sitt straff.

Närpolischef Jan Håkansson säger:

– Jag skulle gärna säga att det var resultatet av inre spaning eller något liknande, men den här gången hade vi bara tur – mindre tur för den här unge mannen som hade tänkt fira midsommar på ett helt annat sätt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19