Oklart. Än så länge vill ingen berätta vad som öppnar där McDonalds nyligen stängde igen på Hamngatan. Foto: Johann Bernövall

Två McDonalds stänger i City

Inom loppet av fem månader har två McDonalds-restauranger klappat igen i City. Istället börjar man med hemkörning och bordsservering.

  • Publicerad 17:09, 9 maj 2018

Vid årsskiftet stängde hamburgerkedjans restaurang på Nybrogatan och för tillfället renoveras den om för att inom kort inhysa en asiatisk restaurang.

Alldeles nyligen bommade ännu en av kedjans restauranger igen, nämligen den på Hamngatan, i det klassiska Citypalatset. Har folk tröttnat på standardiserade hamburgare? Inte om man får tro företaget själva.

– Avtalet med franchisetagaren på Hamngatan löpte ut och vi stängde restaurangen i samband med det. Nu utvärderar vi och funderar på vad vi ska göra, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige.

Så ni kan öppna i den lokalen igen?

– Teoretiskt, ja. Men vi har ju redan väldigt många restauranger i Stockholms innerstad och i det här fallet är hyran väldigt hög, så vi tittar på hur vår restaurangportfölj ska se ut i framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Snart öppnar nytt i McDonalds gamla lokal på Nybrogatan. Foto: Johann Bernövall

Enligt Henrik Nerell står bolaget inför "en historisk expansion i Norden med 100 nya restauranger de kommande fem åren".

– Parallellt med det gör vi tillsammans med våra franchisetagare stora investeringar i restaurangerna för att modernisera upplevelsen när man besöker oss. Nya kök där vi tillagar maten på beställning, möjligheten att beställa på digitala beställningsskärmar, bordsservering och nu också hemleveranser av maten. Det är viktigt att vi gör de investeringar i rätt lägen med hänsyn till kostnadsnivåerna. 

Ingen Citydöd

Att de två stängningarna kommer så tätt efter varandra hänger enligt Henrik Nerell inte ihop med någon "citydöd".

– I mindre städer kan man se att det är så, men inte i Stockholm. Men vi ser att flödena av folk i staden förändras, och när vi nu satsar på att modernisera upplevelsen hos oss, säger Henrik Nerell.

Fastighetsägaren till Citypalatset, Hufvudstaden, vill inte avslöja planerna för lokalen.

– Så fort det är officiellt kommer vi gå ut med information, säger Louise Kihlberg, marknads- och kommunikationschef på Hufvudstaden.