Lyfts. Bredängs BP har tidigare i år fått sitt efterlängtade konstgräs. Nu ska området runt om rustas upp.

Två miljoner för mer ljus vid Bredängs BP

Bredängs BP har tidigare fått nytt konstgräs och strålkastare. Nu ska även området runt det få sig ett lyft. I veckan stod det klart att två miljoner kronor ur stadens trygghetsfond ska gå till belysning på platsen.

  • Publicerad 14:01, 12 apr 2019

– Det här är en liten pusselbit i hela det pussel som behöver läggas för att öka tryggheten i staden, säger Erik Slottner (KD), trygghetsborgarråd.

Han är ordförande i stadens nyinstiftade trygghetsutskott som beslutar om hur en trygghetspott på 100 miljoner kronor ska användas. I veckan stod det klart att två miljoner av dem ska gå till Bredäng.

– Skärholmens stadsdelsförvaltning ansökte om medel för att ökad belysning kring Bredängs spontanidrottsplats och en sån ansökning godkänner vi gärna! Vi vet att mer belysning skapar en ökad känsla av trygghet, speciellt för unga tjejer, och det gör att fler människor rör sig på platsen under en större del dygnet, säger Erik Slottner (KD), trygghetsborgarråd.

Bredängs spontanidrottsplats ska byggas i anslutning till nyupprustade Bredängs BP som nyss fått konstgräs och strålkastare. Fokus är på tjejer och det ska bland annat byggas en basketplan, klätter- och studsmattor och en yta för dans och kampsport.

Bygget av den nya idrottsplatsen beräknas starta senare i år.