I Nydalsparken i Tensta har två nya kameror satts upp. Foto: Karin Nilsson

Två nya kameror i Nydalsparken

Polisen är på plats i det nya polishuset i Rinkeby. Nu sätts även fler kameror upp i lokalpolisområdet, där målet är att de både ska verka brottsförebyggande och att vara till hjälp när brott utreds.

  • Publicerad 13:36, 16 sep 2020

Genom det nya polishuset och en ny insats för ökad närvaro i lokalpolisområde Rinkeby försöker polisen ta tag i gängvåldet på allvar. Nu sätts även två nya kameror upp i Nydalsparken i Tensta, för att öka tryggheten och förhindra samt utreda fler brott.

– Vi arbetar för att bli ännu mer synliga och offensiva i vårt lokalpolisområde. Det nya polishuset har öppnat, vi är ute mycket i lokalsamhället och arbetar nära stadsdelsförvaltning och andra samverkanspartners samt sätter nu upp fler kameror. Alla delar tillsammans ska bidra till ökad trygghet, säger Maria Sundström, tillförordnad biträdande chef i lokalpolisområde Rinkeby, i en kommentar.

Finns redan runt 40

Sedan tidigare finns det ett 40-tal kameror uppe i lokalpolisområde Rinkeby. Kamerorna har suttit uppe sedan 2017 och enligt polisen varit till hjälp i många brottsutredningar, bland annat i två mordutredningar som ledde till fällande dom, skriver de på sin hemsida.

De nya kamerorna i Nydalsparken ska till att börja med sitta uppe i 90 dagar.