DUBBELT UPP. Sebastian Schauermann och Bockholmengruppen öppnar varsin ny restaurang i Paradisets foodcourt. Foto: Frida Hammar

Två nya krogar till ekologisk foodcourt på Södermalm

Södermalms kanske minst kända foodcourt får nytt liv. Nu slår två nya restauranger upp portarna – den ena redan i dag.

  • Publicerad 14:15, 14 aug 2017

Två av tre restauranger i foodcourten på Paradisets övervåning bakom Bysistorget har klappat igen. Det är pizzastället Flatbread Orange County Foods och den ekologiska restaurangen Koloni som sedan en tid tillbaka varit stängda.

Köttätande kändiskock öppnar landets första veganska snabbmatskedja

– Vi kände att det behövs förnyelse, och har vissa nivåkrav att leva upp till. Sammantaget har vi bedömt att restaurangerna behövs bytas ut helt enkelt, säger Johannes Cullberg, vd för Paradiset.

Vegansk snabbmat

Det första nytillskottet slår upp portarna redan idag, måndag 14 augusti. Det är den nya veganska snabbmatskedjan Taku-Taku, ett koncept som tagits fram av kocken Sebastian Schauermann. Menyn består av allehanda snabbmat lagat på enbart veganska råvaror; tacos, wraps och bowls.

– Veganismen växer så det knakar, framförallt på Södermalm. Vi vill erbjuda den typen av mat på ett sätt att den är så god att även icke-veganer äter den utan att tänka på att de saknar kött, säger Johannes Cullberg.

Nya ekologiska matkedjan – nu även med food court

Köttbullar ska locka ny publik

Den 28 augusti är det dags för den andra nya restaurangen att värma upp ugnarna i foodcourten. Det är Bockholmengruppens restaurang Meatballs for the people, som även finns på Nytorgsgatan, som ynglar av sig. Menyn består, precis som det låter, kort och gott av: köttbullar.

– Den här restaurangen har visat sig vara superpopulär, framförallt bland turister och barn. Men det är både äldre och yngre som gillar svensk husmanskost, så vi hoppas kunna nå en bred publik när de flyttar in, säger Johannes Cullberg.

Krogimperium och uppstickare

Bockholmengruppen ligger bland annat bakom Nybrogatan 38, Djurgårdsbrunn, Nytorget 6, Österlånggatan 17, Paraden Kvarterskrog och Vinköket i Gamla stan.

Sebastian Schauermann har drivit restaurangen FOODS, skrivit tre kokböcker och varit tv-kock. Det veganska snabbmatskonceptet Taku-Taku öppnade i Sickla tidigare i år och härnäst blir Södermalm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.