Invigning. På fredag invigs de nya verksamheterna i logen. (Till höger: Magnus Ramstrand, kulturnämndens ordförande.) Foto: Pauline Cederblad/Anton Kyhlbäck (kollage)

Två nya verksamheter i Edsvik

Fler och fler verksamheter har börjat fylla lokalerna på Stallbacken efter att de stod tomma under hösten. Två studios flyttar in - en för träning och en för konst.

  • Publicerad 17:04, 25 maj 2020

Träningsstudion P.E.P.P och Feelgoodpainting intar Stallbacken och flyttar in i Logen från och med 1 juni.

– Det är mycket glädjande att se hur mängder av människor söker sig till Edsvik. Med de nya verksamheterna breddas besöksmöjligheterna ytterligare, säger Thomas Ardensfors (M), ordförande för SKAB, i ett pressmeddelande.

Studion P.E.P.P är sedan tidigare etablerad i Silverdal och ska erbjuda träningsklasser av olika slag – som exempelvis yoga. Feelgoodpainting ska ”förutom erbjuda sin konst” även anordna målar- och gruppaktiviteter, skriver Sollentuna kommun.

”Matställen är viktiga”

Sedan Edsvik konsthalls konkurs har Stallbacken börjat fyllas med verksamheter igen. Kommunens egen konstutställning och Edsvikens Piazza och Gelateria.

Om en månad ska kulturföreningen Darkroom dessutom anordna utställningen "Planket".

Magnus Ramstrand (KD), kulturnämndens ordförande, berättar att Konsthall Väst har haft ett stort antal besökare efter nystarten.

– Vi vet från andra parker att matställen är viktiga och det är glädjande att Gelaterian lockar så många. Nu den här veckan invigs två nya verksamheter i Logen och i juni genomförs ett utomhusprojekt, säger han till SollentunaDirekt.

Han påpekar att arbetet med Edsviken är i en testfas.

– Tanken med vår testverksamhet är att pröva olika inslag och verksamheter för att se vad vi ska kunna utveckla och vad Sollentunaborna känner sig nöjda med. Vi ska inte bara lyssna till de högröstade utan till många olika röster, säger han.

Invigningen för Studio P.E.P.P och Studio Feelgoodpainting hålls den 29 maj.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt