STOPP. Nu blir det ingen ombildning på Götgatan eller i kvarteret Vargen. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Två ombildningar har stoppats

Två ombildningsprocesser, i Storskogen och på Götgatan, har stoppats. I det ena fallet finns inte tillräckligt många intresserade och i det andra saknas ekonomin.

  • Publicerad 13:35, 5 jun 2018

Bostadsrättsföreningarna har önskat mer tid på sig för att driva igenom ombildningar. I kvarteret Vargen i Storskogen har inte tillräckligt många röstat ja för att köpa fastigheten av Förvaltaren.

Ombildningskonsulten har då ansökt om dispens, eftersom man inte hade fått tag i alla boende. Detta har upprört hyresgäster som inte velat ombilda.

Nu har Förvaltaren sagt nej till mer tid.

Även på Götgatan, i kvarteret Östern, har köpsugna stött på patrull. Där blev det ja på köpstämman, efter en ifrågasatt omröstningsprocess.

Men pengar saknades och ombildningskonsulten gav upp.

De fick mer tid till att försöka ordna den ekonomiska biten, men nu är tiden ute.

Totalt handlar det om cirka 300 lägenheter, som nu blir kvar hos Förvaltaren. Information om att ombildningsprocesserna avbryts skickades till hyresgästerna under måndagen.

"Vi är glada att ha dig som hyresgäst och återupptar nu planerna på att renovera fastigheten. Efter sommaren kommer vi att bjuda in dig och dina grannar till ett möte där vi i stora drag kommer att berätta om tidsplanen samt hur renoveringen är tänkt att gå till", skriver Förvaltaren i breven.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Sundbybergspolitiker kan bli idrottspamp

Sport Johan Storåkers favorit att bli ordförande i friidrottsförbundet Sundbybergsliberalen Johan Storåkers är aktuell för två tunga poster i svensk idrott. Han är nominerad till ordförande i friidrottsförbundet och kan en månad senare ta plats i Sveriges Olympiska...måndag 18/2 17:30

SIK:s damer siktar på uppflyttning

Sport Sumpan leder division 2 inför sluttampen Formstarka SIK går som tåget i division 2-spelet. Damlaget leder serien inför sluttampen och har ingen tanke på att slappna av. – Vi går för seriesegern, säger tränaren Niklas Palmkvist.måndag 18/2 13:00