STOPP. Nu blir det ingen ombildning på Götgatan eller i kvarteret Vargen. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Två ombildningar har stoppats

Två ombildningsprocesser, i Storskogen och på Götgatan, har stoppats. I det ena fallet finns inte tillräckligt många intresserade och i det andra saknas ekonomin.

  • Publicerad 13:35, 5 jun 2018

Bostadsrättsföreningarna har önskat mer tid på sig för att driva igenom ombildningar. I kvarteret Vargen i Storskogen har inte tillräckligt många röstat ja för att köpa fastigheten av Förvaltaren.

Ombildningskonsulten har då ansökt om dispens, eftersom man inte hade fått tag i alla boende. Detta har upprört hyresgäster som inte velat ombilda.

Nu har Förvaltaren sagt nej till mer tid.

Även på Götgatan, i kvarteret Östern, har köpsugna stött på patrull. Där blev det ja på köpstämman, efter en ifrågasatt omröstningsprocess.

Men pengar saknades och ombildningskonsulten gav upp.

De fick mer tid till att försöka ordna den ekonomiska biten, men nu är tiden ute.

Totalt handlar det om cirka 300 lägenheter, som nu blir kvar hos Förvaltaren. Information om att ombildningsprocesserna avbryts skickades till hyresgästerna under måndagen.

"Vi är glada att ha dig som hyresgäst och återupptar nu planerna på att renovera fastigheten. Efter sommaren kommer vi att bjuda in dig och dina grannar till ett möte där vi i stora drag kommer att berätta om tidsplanen samt hur renoveringen är tänkt att gå till", skriver Förvaltaren i breven.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Städning av valkampanj inte fläckfri

Nyheter Borde vara bortplockad nu I en gemensam insats delade sju partier upp kommunen i varsitt område för att plocka ned valaffischer. Nu ska de ha tagits ned – men städningen har inte varit fläckfri.tisdag 18/9 9:56

Nu vill hon ändra lagen från riksdagen

Nyheter Fler ska komma i arbete med hårdare krav Josefin Malmqvist (M), ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden i Sundbyberg, har fått en plats som riksdagsledamot. – Jag hoppas ju på att få möjlighet att fortsätta minska utanförskapet,...måndag 17/9 11:52