STOPP. Nu blir det ingen ombildning på Götgatan eller i kvarteret Vargen. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Två ombildningar har stoppats

Två ombildningsprocesser, i Storskogen och på Götgatan, har stoppats. I det ena fallet finns inte tillräckligt många intresserade och i det andra saknas ekonomin.

  • Publicerad 13:35, 5 jun 2018

Bostadsrättsföreningarna har önskat mer tid på sig för att driva igenom ombildningar. I kvarteret Vargen i Storskogen har inte tillräckligt många röstat ja för att köpa fastigheten av Förvaltaren.

Ombildningskonsulten har då ansökt om dispens, eftersom man inte hade fått tag i alla boende. Detta har upprört hyresgäster som inte velat ombilda.

Nu har Förvaltaren sagt nej till mer tid.

Även på Götgatan, i kvarteret Östern, har köpsugna stött på patrull. Där blev det ja på köpstämman, efter en ifrågasatt omröstningsprocess.

Men pengar saknades och ombildningskonsulten gav upp.

De fick mer tid till att försöka ordna den ekonomiska biten, men nu är tiden ute.

Totalt handlar det om cirka 300 lägenheter, som nu blir kvar hos Förvaltaren. Information om att ombildningsprocesserna avbryts skickades till hyresgästerna under måndagen.

"Vi är glada att ha dig som hyresgäst och återupptar nu planerna på att renovera fastigheten. Efter sommaren kommer vi att bjuda in dig och dina grannar till ett möte där vi i stora drag kommer att berätta om tidsplanen samt hur renoveringen är tänkt att gå till", skriver Förvaltaren i breven.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bristol-skylten är på plats

Nyheter Officiell nyinvigning i helgen Nu är Bristol-skylten på plats. Och den lyser. För första gången på många år. Den officiella nyinvigningen blir i helgen.måndag 19/11 17:52

Inhyrd snökanon ska göra snö i Sumpan

Nyheter Skidlekplats på gång i Ursvik För första gången på 15 år ser det ut att kunna bli ett konstgjort skidspår i Sundbyberg. Med hjälp av en inhyrd snökanon ska snö tillverkas till en skidlekplats i Ursvik. Nu saknas bara kylan.måndag 19/11 14:20

Kritik mot AIK-stipendium

Nyheter "Strider mot likställighetsprincipen" Solna stads beslut att fira AIK:s fotbollsguld med ett stipendium som ska gå till ett av klubbens ungdomslag har orsakat en våldsam debatt i sociala medier. Alla föreningar ska behandlas lika, anser...måndag 19/11 8:51