Två personer har gripits för mordförsöket på advokaten Henrik Olsson Lilja på Norr Mälarstrand Foto: Mimmi Epstein

Två personer anhållna för advokatskjutningen på Kungsholmen

Två personer som misstänks för mordförsök på advokaten Henrik Olsson Lilja har anhållits under tisdagsmorgonen.

  • Publicerad 10:06, 5 nov 2019

Det var den 6 september i år som advokaten Henrik Olsson Lilja sköts vid Norr Mälarstrand. Nu har polisen gripit två misstänkta personer.

Polisen söker bil efter advokatskjutningen

Den ena personen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, den andra personen är skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

Enligt åklagarmyndigheten slog polisen till på flera adresser för att säkra bevis och flera personer har hämtats in till förhör. Ett kort förhör har hållits med de misstänkta och en häktningsförhandling kan tidigast hållas imorgon, 6 november, enligt åklagarmyndigheten.

– Genombrottet i utredningen har sin grund i den tekniska utredning som utförts. Det är för tidigt att uttala sig om eventuella motiv, säger kammaråklagare Lucas Eriksson, som leder förundersökningen i ett uttalande.

Skjutne advokaten tackar för stödet

Några fler upplysningar kring fynd eller den tekniska utredningen eller de misstänktas person kommer åklagaren inte att lämna i nuläget enligt uttalandet.

I förra veckan gick polisen ut och efterlyste uppgifter om en silverfärgade Mercedes som de satte i samband med skjutningen.

Henrik Olsson Lilja överlevde attacken och är nu också tillbaka i arbete, berättade han nyligen i en intervju med Expressen.