Tingsrätt. Bro-bo dömd för människorov. Foto: Mostphotos

Två personer döms till fängelse för människorov

En kvinna från Bro och en man från Märsta döms till fängelse för människorov. Enligt domen ska kvinnan och mannen ha fört bort och spärrat in en man med uppsåt att utöva utpressning.

  • Publicerad 23:34, 15 dec 2017

Den 10 oktober 2017 lurade en kvinna i 20-årsåldern från Bro med sig en jämnårig man i sin bil. Tillsammans åkte de till en parkering vid Lejondalsbadet i Bro.

Där väntade mannen från Märsta, även han i samma ålder, och han hotade målsägande med ett vasst föremål. Målsägande kördes till Rinkeby, instängd i bagageutrymmet, sedan fortsatte det olaga frihetsberövandet i 30 timmar.

Turen gick ända upp till Sundsvall och tillbaka till Bro, och under tiden har målsägande hotats och misshandlats.

Genom olaga tvång, våld och hot om våld tvingade kvinnan och mannen målsägande att ta SMS-lån på sammanlagt 62 500 kronor.

Suttit frihetsberövade

Den 12 oktober gjorde polisen ett tillslag mot en lägenhet i Bro och grep kvinnan och mannen, misstänkta för människorov.

Gärningsmännen häktades några dagar senare och har suttit frihetsberövade sedan dess.

Kvinnan från Bro döms nu till ett år och sex månaders fängelse för människorov. Mannen döms till två år och tre månader för människorov och ringa narkotikabrott. Båda ska även betala skadestånd till målsägande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet