Foto: Mostphotos

Två personer gripna för rån i södra Stockholm

En butik i Tullinge utsattes för ett rån under onsdagsförmiddagen. Nu har två misstänkta gärningsmän gripits av polisen.

  • Publicerad 13:31, 16 jan 2019

Larmet om rånet kom till polisen klockan 10:38. Två gärningsmän har utsatt en närbutik för ett rån.

– Det är två personer som har gått in i affären och genom hot tilltvingat sig gods. Vi vet inget vad som är tillgripet i nuläget, vi undersöker det nu, säger Ola Österling på polisens regionsledningscentral.

Exakt hur och med vad rånarna hotat personalen är oklart. Enligt initiala uppgifter har ingen skadats.

Rånarna ska ha varit maskerade och ska ha lämnat brottsplatsen till fots efter rånet. Polisinsatsen pågår fortfarande på platsen och både helikopter och hundpatruller används i sökandet efter gärningsmännen.

Fanns det några vittnen på plats?

– Ja, och de är hörda av polisen, säger Ola Österling.

Under förmiddagen rånades även butiker i Tyresö och i Salems centrum. De rubriceras som grovt rån.

Har de här händelserna något med varandra att göra?

– Det är en bra fråga. Jag kan inte bekräfta något men vi tittar naturligtvis på företeelser som kan länka ihop dem. Särskilt de två sistnämnda, det är en liten tidsdifferens och geografiskt ganska nära.

Strax före tolv meddelade polisen att två misstänkta gärningsmän gripits, en bit ifrån butiken.

– Vi förhörde ett antal personer och de här uppgifterna som vi fick tillsammans med en del andra iakttagelser så kunde man lägga ett pussel och det gav oss en adress en bit från butiken. Det är riktigt bra polisarbete, säger Ola Österling.

Hittade ni något stöldgods?

– Det kan jag inte gå in på. Det kan vara så att man vill kontrollera sånt här med vittnen innan man går ut med det. så jag avvaktar med att gå ut med det, säger Ola Österling.

De misstänkta gärningsmännen är gripna misstänkta för rånet i Tullinge och har tagits till polisstationen i Flemingsberg.

– Nu ska de naturligtvis förhöras en och en. Sen kommer göra en bedömning om de ska anhållas, säger Ola Österling.