Två personer misstänks planerat ett dåd. En person är släppt ur häktat, ännu misstänkt. Foto: Mostphotos

Två personer misstänks ha planerat dåd

Två personer i fallet med den jagade mannen i Edsberg är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. En har släppts, den andre fortfarande häktad i väntan på åtal.

  • Publicerad 11:24, 8 apr 2019

Två personer i Sollentuna är misstänkta för grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En person har släppts från häktet, berättar Anna Stiernstedt, åklagare och förundersökningsledare.

– Personen är släppt men inte avförd från utredningen. Jag kan inte säga något mer än att personerna har en koppling. I övrigt vill jag inte kommentera deras relation, säger hon till Vi i Sollentuna.

Förra veckan greps och häktades en man i 20-års åldern i Sollentuna efter ett stort pådrag från polisen. På måndagskvällen kom flera samtal om att en man hotat andra personer, med vad som beskrivits i flera medier som en machete, tidigare under dagen i Edsberg.

På tisdagsmorgonen greps mannen och lades in på tillnyktringsenheten hos polisen.

– Vi tittar fortfarande på vilka brottsrubriceringar som gäller. Mannen ska ha betett sig hotfullt och med ett knivliknande föremål. Vi agerade kraftfullt, så klart, på det uppgifterna, sa då Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Senare under en husrannsakan, och i samband med förhör av den misstänkte, fattades ytterligare misstankar om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Tidningen Aftonbladet uppgav med anonym källa att det kan ha rört sig om förberedelse till ett skoldåd i Sollentuna.

En uppgift som Anna Stiernstedt inte kan bekräfta.

– Med hänvisning till förundersökningen kan jag inte gå in på konkreta detaljer. Vi vet att den uppgiften har förekommit. Men det är inget jag kan kommentera, säger hon till Vi i Sollentuna.

Ytterligare en person har suttit häktad, misstänkt för förberedelse till allmän ödeläggelse, men som alltså nu har släppts. Personen är misstänkt, men inte avförd från utredningen. Åtalstiden sträcker sig fram till den 2 maj.

Den jagade mannen i Edsberg misstänks för flera brott

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37