Skjutna. Två personer vårdas på sjukhus för skottskador. Foto: Mostphotos

Två personer skjutna i Hagsätra igår kväll

Två personer skadades i samband med en skottlossning i Hagsätra i går kväll. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

  • Publicerad 08:01, 5 nov 2018

Klockan 17.18 i går kväll fick polisen samtal om en skottlossning på Olshammargatan i Hagsätra. På plats konstaterades att två personer skadats och en förundersökning om försök till mord inleddes.

Under kvällen och natten har polisen arbetat med att knacka dörr och förhöra vittnen i området.

Enligt polisens uppgifter ska det ha varit minst två gärningspersoner som varit beväpnade med pistolliknande föremål. De ska sedan ha flytt från platsen på vad som tros vara en moped.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under kvällen stannade ingen tunnelbanetrafik vid Hagsätra station.

Polisen spärrade även av en idrottsplats i Örby efter att en mindre brand uppstått och att personer sett en moped åka från platsen i hög hastighet.

Polisen hade på måndagsmorgonen inga uppgifter om någon gripits i samband med händelsen.

De två skjutna personerna fördes till sjukhus där de har vårdats för sina skador under natten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00