Tullinge centrum. Två rån unga män har rånats på två dagar.

Två rån mot unga män i Tullinge i veckan

Sent på kvällen har två unga män blivit bestulna på sina jackor och mobiler av ett antal gärningsmän i Tullinge. Rosita Johansson på polisen menar att polisresurserna i Tullinge är informerade om att vara extra vaksamma.

  • Publicerad 09:10, 1 feb 2019

I veckan inträffade två rån i Tullinge.

På tisdagskvällen hotades en man i 20-årsåldern med ett knivliknande föremål av två män och blev bestulen på sin jacka och sin mobiltelefon. När polisen anlände gjordes en sökning i området men ingen misstänkt person kunde gripas.

En påfallande lik händelse skedde ett dygn senare i samma område, vid Tullinge station. En man blev bestulen på sin jacka och mobiltelefon av ett flertal gärningsmän som bar på mörka kläder. Polisen anlände till platsen, men ingen misstänkt hittades.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rosita Johansson, operativ samordnare, säger att det är för tidigt att säga om händelserna har en koppling. I början av december ökade polisen sin närvaro i Tullinge efter ett antal fall om misshandel, bränder och rån.

– Vi jobbar så mycket med närvaro i området som är möjligt för att skapa trygghet. Det är klart att den här typen av händelse gör många oroliga. Vi samverkar kontinuerligt med kommunen och socialtjänsten, enligt gängse rutiner, när det handlar om ungdomar, säger hon.

Polisen har dock inte trappat upp närvaron ytterligare till följd av rånen.

– Man har upplevt en förändrad situation i Tullinge över tid. Därför har vi ökad polisnärvaro i området. Vi har informerat alla våra resurser om vad som har hänt och att man ska vara extra vaksam.

Brottsoffren från tisdag- och onsdagskvällens rån behövde inte ambulanssjukvård.

Ännu ett rån i Tullinge

Ung man knivrånad i Tullinge