Efter rånen. Bättre belysning ska öka tryggheten kring Bålsta centrum. Foto: Fredrik Gustafsson

Två rån på kort tid – så ska Centrum bli säkrare

Två rån på kort tid mot butiker i Bålsta Centrum. Nu ska säkerheten i gallerian höjas. – Säkerheten är jätteviktig för oss, säger Maria Helling, centrumchef.

  • Publicerad 14:13, 9 nov 2017

Butiker i Bålsta Centrum har blivit utsatta för rån två gånger på kort tid.

Den 11 september rånades Tele2-butiken. En stor polisinsats slutade med att tre personer kunde gripas timmarna efter rånet.

Torsdagen den 2 november slog två gärningsmän till mot Intersports butik i Centrum. Med ett knivliknande föremål försökte personerna tvinga till sig kontanter. Rånet misslyckades och gärningsmännen flydde från platsen till fots utan att få med sig något byte.

Ser över åtgärder

Men två rån på kort tid har oroat många Bålstabor, något som tagit sig uttryck på sociala medier.

Nu ska säkerheten i centrum höjas.

– Konkret blir en av åtgärderna att öka belysningen kring centrum, säger centrumchefen Maria Helling.

Efter det senaste rånförsöket mot Intersport har centrumledningen kommit överens med polisen om att mötena ska bli tätare.

– Vi har tätare kontakt och ska träffas för att se vilka åtgärder som behöver stärkas. Vi har också regelbundna möten med Trygghetsrådet där bland annat polisen närvarar.

Att hålla rent och snyggt i och kring centrum är också en säkerhetsbyggande åtgärd menar centrumchefen. Sanering av klotter ska ske så skyndsamt det går. Sen handlar det om att öka antalet hyresgäster i centrum.

– Fler hyresgäster ger mer rörelse i centrum, vilket också kan göra att det känns tryggare. Innan jul öppnar till exempel Espresso house i lokalen mittemot Fridegårdsgymnasiet, det tycker vi känns kul, och är något vi tror kommer öka rörelsen i centrum, säger Maria Helling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste numret

Bålstabladet