Den 2 oktober öppnar Kungsholmens nya underjordiska galleria. Foto: Areim

Två restaurangkedjor klara för Kungsholmens nya underjordiska galleria

Två nya restauranger är klara för att flytta in under Trygg Hansa-kvarteret i det nya handelsplanet.

  • Publicerad 10:47, 18 jun 2019

Fastighetsägaren Areim har tidigare presenterat Ica Kvantum, Systembolaget, Apoteket Hjärtat och Sats som nya aktörer i det underjordiska handelsplan som just nu byggs under Trygg Hansa-kvarteret i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan. Nu är två restauranger också klara, sallads- respektive sushikedjan Holy Greens och Itamae.

NHL-stjärna öppnar ny krog på Kungsholmen

– Det känns väldigt bra. Restaurangerna kommer vara ett bra tillskott till matutbudet på platsen och kommer att fronta den nya entrén på markplan. Utöver detta kommer även ICA att erbjuda färdigmat en trappa ner med uteservering vid ljusgården i parken, säger Erik Ullsten, projektledare på Areim.

Grannar vill stoppa nya Trygg Hansa-huset

Däremot är det i dagsläget inte längre säkert att det blir ytterligare en krog i paviljongen i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan ovan jord, något som tidigare presenterats.

- Det har vi inte bestämt än. Vi har flera parallella spår. Vi tittar både på möjlighet till ytterligare restaurang men också på kontor, säger Erik Ullsten.

FILM: Här byggs ny galleria på Kungsholmen

Med det två nya matkedjorna är själva nya handelsplanet fullt, däremot finns det kontorsytor kvar. Även öppningsdatum är spikat, 2 oktober.

– Det blir ett bra tillskott med närservice för både för boende och kontorshyresgäster vilket kommer lyfta området ytterligare. Vi är väldigt glada och tycker att vi har fått en bra mix av aktörer, säger Erik Ullsten.

Så här är det tänkt att se ut. Foto: Areim

Överklagad påbyggnad

Areims omdebatterade planer på att bygga på Trygg Hansa-huset är överklagade och fastighetsägaren avvaktar just nu Mark- och miljödomstolens beslut i frågan.

Tidigare har det även spekulerats i branschpress att Arim är på väg att sälja fastigheten, men det vill företaget inte kommentera.