SKJUTNING. För andra kvällen i rad har det varit skottlossning i Sundbyberg. Den första skedde i Rissne centrum, den på torsdagskvällen i Duvbo. Foto: Sacharias Källdén

Två skottlossningar i Rissne centrum på ett dygn

För andra kvällen i rad larmades polisen igår, torsdag, om en pågående skottlossning i Rissne. Ingen skadad har påträffats, men polisen har hittat tomhylsor.

  • Publicerad 11:10, 20 mar 2020

Under ett dygn har två skottlossningar inträffat i Sundbyberg, den första i Rissne centrum och den andra i Duvbo.

Ingen gripen efter skottlossning i Rissne centrum

I onsdags kväll vid 22-tiden larmades polisen efter en skottlossning i Rissne centrum. En ung man påträffades sedan skottskadad vid Duvbo tunnelbanestation.

Mannen hade inte livshotande skador, men fördes till sjukhus med ambulans.

Ingen skadad

Efter gårdagens skjutning, som inträffade klockan 22 på torsdagskvällen i Duvbo, har polisen inte påträffat någon skadad.

– Polisen tekniker har hittat tomhylsor på den aktuella platsen. Avspärrningarna hävdes i natt och jag har ingen uppgift om skadade eller att någon är gripen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt Anders Hägglund, förundersökningsledare för utredningen kring den första skjutningen i Rissne centrum, är det för tidigt att säga något om ifall det finns ett samband mellan de två skjutningarna.

– Det är sådant vi tittar på senare. Just nu jobbar vi med det primära, varje ärende för sig, säger Anders Hägglund.

Polisen i Solna-Sundbyberg har sedan i torsdags vidtagit trygghetsskapande åtgärder i Rissne och Duvbo. Det har gjorts genom att fler personer har funnits på plats där.

Stockholm Direkt