Nytillskottet i klubben, Jonathan Åman var en av två guldmedaljörer på SM. Nu ska han representerar Sverige på VM i Mexiko i maj. Foto: Benjamin Bayard

Två SM-guld till Tullinges thaiboxningsklubb: Historiskt

Två guldmedaljer! Det blev en historisk medaljskörd för Tullinge Muay Thai när Thaiboxnings-SM gick av stapeln för två helger sedan. Nu väntar VM i Mexiko för klubbens SM-mästare Jonathan Åman och Mathias Jonsson.

  • Publicerad 14:53, 14 mar 2018

SM i Lomma blev en succé för Tullinges thaiboxningsklubb. Klubbens nytillskott Jonathan Åman fightades hem guldmedaljen i sin viktklass - 57 kg. Han vann finalen på knockout i andra ronden mot Johan Nörgaard från Southside i Haninge.

Och klubbveteranen Mathias Jonsson tog guld i - 63,5 kg. Han försvarade sin titel och tog hem sitt tredje SM-guld.

– Det här är historiskt! Att ta ett SM-guld i thaiboxning är ju det största du kan göra i Sverige, i princip alla de bästa, även heltidsproffs ställer upp så man får möta de absolut bästa, säger en stolt Johan Bjarnestad, grundare av Tullinge Muay Thai och huvudtränare.

Bea Malecki tog VM-guld i thaiboxning – nu satsar hon på MMA

Klara för VM i Mexiko

Och båda finalerna blev en kraftmätning mellan de två största klubbarna på södra sidan Stockholm.

– Både Mathias och Jonathan mötte motståndare från Southside i Haninge, de är våra största konkurrenter på södra sidan, så det kändes extra bra, säger Johan Bjarnestad.

Och efter framgångarna på SM har klubbens guldmedaljörer blivit utplockade till VM i Mexiko i maj för att representera Tullinge och Sverige.

Tuff konkurrens

Där blir motståndet betydligt tuffare för klubben som aldrig tagit VM-medaljer tidigare. Men självförtroendet hos klubben är på topp efter SM och siktet är inställt på medaljer.

– Det är extremt hård konkurrens. Men vem vet, det kanske blir första gången nu. Vi har medaljchanser absolut, men det handlar om att vi ska ha tur med lottningen och inte möta de största proffsen direkt. Vi är ju en ideell förening och våra killar varvar träningen med vanliga jobb, i många andra länder har de betalt på heltid för att träna och tävla, säger Johan Bjarnestad.

Mathias Jonsson tog sitt tredje SM-guld för Tullinge Muay Thai. Foto: Benjamin Bayard