Två SM-medaljörer från Bålsta BC

Två unga Bålstabor blev nyligen nya SM-medaljörer i Bowling. SM-finalerna som spelades i Stockholm tog Jesper Gren en bronsmedalj och Ronja Eklund en silvermedalj hem till Bålsta. – Väldigt kul, jag trodde inte att jag skulle hamna så högt, säger Ronja Eklund, som tog sin första SM-medalj.

  • Publicerad 07:38, 24 jun 2019

Nyligen har flera unga spelare ifrån Bowlingklubben Bålsta BC försökt kvala sig in till finalerna i SM som spelades i Stockholm, där två av dem lyckades ta sig till sin respektive final, Ronja Eklund och Jesper Gren.

Kvalet var tufft för Ronja men med nöd och näppe tog hon den sista av åtta platser till finalerna i SM. Ronjas klass-final var tjejer upp till 16 år, men hon själv är bara 13 år.

– Jag vet inte riktigt när jag började med Bowling, 3–4 år sedan kanske, sen har det flutit på. Jag tog den sista av åtta platser till finalen så egentligen hade jag inte höga förväntningar. Mitt fokus låg mest på att jag skulle ha höga poäng, sen fick jag se hur det skulle placera mig, säger Ronja Eklund.

Alla mot alla

Spelschemat var att de åtta finalisterna spelade emot alla motståndare i sin klassfinal, alltså 7 stycken. För att få så bra platser som möjligt handlade det om att samla ihop poäng ifrån sina matcher, de gavs även extra poäng om man vann mötena.

– Mitt mål var att få minst 160 poäng i varje serie, planen gick ganska bra tycker jag. I en serie kom jag upp i 200 poäng, säger Ronja.

I vilket humör spelar du bäst?

– När jag är på bra humör, om det börjar gå dåligt kan det lätt bli frustrerande och då sämre spel. Men som tur var gick det bra, säger Bålstatjejen.

Något som Ronja tyckte var lite ovanligt och nytt var ett annat typ av störningsmoment jämfört med frustation, att arrangörerna filmade alla matcher.

– Jag blev lite överraskad men det var egentligen inget som störde mig. Utan det motiverade mig istället, jag ville inte bli nere framför kameran och som jag sa, jag spelar bäst när jag är på bra humör, säger Ronja.

Silvermedaljen skiner

Igenom de första matcherna kändes allt frid och fröjd för Ronja, hon låg bra till att få en SM-medalj.

I en av de sista matcherna började hon däremot känna pressen komma.

– Tjejen som låg etta ledde över mig med nio poäng, det var då jag började känna lite press. Men det slutade bra i alla fall, säger hon.

Ronja berättar att hon är supernöjd med att vara andra bästa bowlingspelaren i sin klass i Sverige.

– Det var väldigt kul, jag trodde inte att jag skulle hamna så högt. Min plan inför framtiden är en professionell karriär inom bowling, säger Bålstatjejen.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt