Inställd. Årets upplaga av Stockholms kulturfestival blir inte av. Foto: Herman Caroan

Två stora Stockholmsfestivaler ställs in

Ytterligare två stora evenemang i Stockholm ställs in till följd av coronaepidemin. Evenemangsavdelningen i Stockholms stad bedömer att det i nuläget inte går att fortsätta planera festivalerna.

  • Publicerad 16:03, 7 maj 2020

Vanligtvis brukar Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm ske i mitten av augusti innan skolorna och vardagslivet drag igång igen.

Men föga förvånande så ställs festivalerna in till följd av coronapandemin. Enligt Linnéa Monteiro, biträdande avdelningschef på evenemangsavdelningen i Stockholms stad, har man jobbat in i det sista för att kunna genomföra festivalerna.

– Vi har internationella artister som inte kan komma hit eller ta sig hem, samarbeten som inte kan genomföras och utifrån de restriktioner som råder tillsvidare ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in i år, säger Linnéa Monteiro i ett pressmeddelande.

En miljon besökare

Festivalerna brukar ha över en miljon besök tillsammans, och även om man lättar på restriktionerna bedömer evenemangsavdelningen att det inte kommer att tillåtas så här pass stora evenemang i slutet av sommaren.

– Det är otroligt många bitar som bygger en festival, bara faktumet att vi inte kunnat få våra tillstånd beviljade än försvårar arbetet. Alla faktorer sammantaget gjorde att vi inte såg någon möjlighet att kunna genomföra evenemangen, säger Linnéa Monteiro.

Stockholm Direkt