Utrymde. Fastigheten på S:t Eriksgatan utrymdes i morse då det fanns misstankar om spridningsrisk. Foto: Michael Hoffman

Två till sjukhus efter brand på Kungsholmen

Två personer fick tidigt på onsdagsmorgonen föras till sjukhus med rökskador efter en brand på Kungsholmen.

  • Publicerad 07:49, 29 aug 2018

Räddningstjänsten larmades klockan 04.12 på onsdagsmorgonen till en lägenhetsbrand på S:t Eriksgatan på Kungsholmen.

Enligt initiala uppgifter brann det på en balkong efter att en grill fattat eld.

– Initialt uppgavs det att det brann på deras balkong. Eventuellt var det en gasolgrill som fattade eld. Men när vi är på plats är det ingen synlig rök, säger Peter Tistam, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Andades in rök

Fastigheten utrymdes då det fanns misstankar om spridningsrisk. Två personer fördes också till sjukhus med befarade rökskador efter att ha andats in rök.

- Det är två personer som har förts till sjukhus med okänd status. De har väl andats in röken det larmades om, säger Peter Tistam.

Släckningsarbetet avslutades klockan 06.23. Polisen ska nu utreda brandorsaken. Händelsen rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.