KÖER. Två trafikolyckor inträffade på E4 på tisdagsmorgonen i norrgående riktning i höjd med Stora Wäsby. Foto: Mostphotos

Två trafikolyckor inom en halvtimme vid Stora Wäsby

På tisdagsmorgonen inträffade två trafikolyckor med bara en halvtimme emellan, på E4 i närheten av Stora Wäsby. Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

  • Publicerad 09:13, 26 nov 2019

Vi fick in ett larm om att två personbilar krockat.

Klockan 7.28 på tisdagsmorgonen kom larmet till polisen om en olycka med en lastbil och en personbil på E4 i norrgående riktning, norr om Stora Wäsby utanför Upplands Väsby. Skadeläget för förarna är inte helt klarlagt.

– Eventuellt har vi en lindrig personskada. En polispatrull och ambulans var på plats, men ingen av förarna behövde följa med till sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Lastbilen stod kvar en dryg timme och det bildades köer efter olyckorna. Detta kan ha bidragit till den andra olycka som inträffade exakt en halvtimme senare, vid klockan 7.58, i höjd med Shellmacken.

– Vi fick in ett larm om att två personbilar krockat. Exakt olycksorsak vet vi inte än, men eftersom det var köbildning på platsen kan de ha kört in i varandra, säger Ola Österling.

Vid den andra olyckan fick en av förarna åka med ambulansen till sjukhus för kontroll.

Vid 8.45 kunde lastbilen bärgas från platsen, och trafiken började rulla på.

– Ett tag såg det körigt ut med köer även i södergående riktning, men nu rullar det på igen, även om det går långsamt, säger Ola Österling.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Ny julmarknad ska göra centrala Väsby tryggare

Nyheter På söndag fylls Järnvägsparken med tomtar, hantverk – och belysning Häst och vagn, finsk julmat och selfietävling – på söndag blir det premiär för en helt ny julmarknad i centrala Väsby. Marknaden blir även startpunkten för en trygghetssatsning i centrala Väsby,...måndag 9/12 15:30

Farzads busrekord lär aldrig slås

Sport ISHOCKEY. Ett Väsbyrekord ser oslagbart ut I en matchsekvens tilldömdes han två matchstraff och totalt 52 utvisningsminuter. – Det finns inga spelare med min roll längre, säger Farzad Khojasteh, som är tillbaka i Vilundaparkens hockeybås.måndag 9/12 14:51
Stockholm Direkt