Förra helgen skedde två våldtäktsförsök på Östermalm. Foto: Sacharias Källdén

Två våldtäktsförsök på Östermalm

Förra helgen skedde två våldtäktsförsök på Östermalm. Ännu har polisen ingen misstänkt.

  • Publicerad 16:40, 9 nov 2017

Strax innan klockan fyra natten till lördagen förra helgen blev en kvinna angripen i Humlegården av två män som drog i henne och försökte stoppa ner händerna i hennes trosor. Hon lyckades dock ta sig loss och skadades inte fysiskt. Förövarna är fortfarande på fri fot.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget men vi inväntar spårsäkring, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens presstjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ytterligare ett våldtäktsförsök ägde rum på Östermalm under en taxiresa natten till måndagen klockan 04.42. Föraren ska ha tagit en kvinnlig resenärs plånbok och mobil samt tvingat henne till sexuella handlingar för att få tillbaka sina saker. En anmälan om försök till våldtäkt samt sexuellt tvång är upprättad men det finns ingen misstänkt.

– Det går inte att sätta några likhetstecken mellan våldtäktsförsöken eftersom vi inte vet var taxiresan startade, säger Kjell Nilsson vid Stockholmspolisens presstjänst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58