Två vattenläckor och stor översvämning inledde året

Vattenläckan på Fjärilstigen orsakade stor översvämning, och när sedan läckan på Krikonstigen skulle lagas grävdes en vattenledning av. Många blev utan vatten i sina kranar.

  • Publicerad 15:45, 3 jan 2017

Kring klockan 10.00 på nyårsdagen inkom ett larm till Upplands-Bro kommun om en vattenläcka på Fjärilstigen i Bro. Reparatörer skickades ut direkt och de boende i 350 lägenheter blev utan vatten i kranarna under tre timmar på eftermiddagen. Vattentankar kördes ut som de boende kunde hämta vatten ifrån.

– Det var en järnledning som det rostat hål i. Det har förmodligen börjat med ett litet hål så att det inte märks, men till slut så brister det, säger Henrik Kristensson, VA-chef.

En hel del vatten läckte ut på gatan, men det ska ha hunnit spolas bort innan minusgraderna kom. Henrik Kristensson tror inte att det ska finnas någon risk för skador på husgrunderna eftersom vattnet rinner ner i dagvattenbrunnarna.

– Vi har inte fått in några rapporter om att det ska ha kommit in något vatten genom någon dörr eller så, säger han.

Medan det akuta läget på Fjärilstigen åtgärdades fick läckan på Krikonstigen i Tibble vänta. När det sedan var dags, på tisdagen, grävdes en vattenledning av misstag av. Krikonstigen, Blåbärsstigen och Odonstigen blev utan vatten. Eftersom temperaturen hunnit sjunka rejält utomhus till denna dag och vattnet i tappkranar fryser sattes inga vattentankar ut.

Delar av Krikonstigen saknar fortfarande vatten och i nuläget finns ingen prognos för när lagningsarbetet ska vara färdigt.

– Det är relativt vanligt med vattenläckor. Det sker ungefär 5-10 stycken om året, uppskattar Henrik Kristensson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Droger, droger, stök och bråk och mer droger

Under helgen har flera personer omhändertagits sedan de brukat narkotika. I två fall betedde sig Bålstabor så utåtagerande att vittnen tillkallade polis.söndag 17/6 16:46

Senaste numret

Bålstabladet