SURT. ”Det är synd att man stänger av tvärbanan i sommar. Man har lagt ner så mycket pengar och så går den inte”, säger Tomas Andersson som sitter och väntar på tvärbanan i Sundbyberg. Foto: Patrik Ekström

Tvärbanan avstängd i sommar – igen

Kurvorna och signalsystemet på tvärbanan håller inte måttet. I sommar ska tre av dem bytas ut och tvärbanan stängs av även denna sommar. Arriva lovar att ersättningsresan med buss ska gå lättare än sist.

  • Publicerad 10:25, 11 jun 2015

”Det tar ju längre tid med buss.”

Resenären Felicia Varga

Sommartraditioner är inte alltid bra. En av de tråkigare är avstängda tvärbanan. Den här sommaren stängs trafiken på sträckan Solna station–Alvik mellan den 22 juni och den 9 augusti, och på sträckan Alvik–Sickla udde mellan den 6 juli och den 2 augusti.

– Vi ska göra tre kurvbyten på banan mellan Solna och Alvik och mellan Gröndal och Sickla byter vi signalsystemet, säger Ronnie Johansson på SL:s pressavdelning.

På båda sträckorna ersätts spårtrafiken med buss som körs av Arriva. Enligt kommunikationsdirektör Tomas Hedenius har ersättningssträckan trimmats jämfört med förra sommaren.

Glappet mellan Alvik och Gröndalsrampen finns kvar men resenärer som åker på sträckan mellan Gröndal och Sickla udde slipper byta buss vid Liljeholmstorget.

– Förra året var alla tvungna att byta där. I år blir det mycket lättare när du kan sitta på bussen hela vägen, säger Tomas Hedenius.

Bussarna stannar vid alla hållplatser längs tvärbanan.

Trafikstoppet tas inte emot med öppna armar av resenärerna.

– Det är inte bra för alla de som åker. Det tar ju längre tid med buss, säger Felicia Varga som står och väntar på tvärbanan vid Sundbybergs torg.

En annan som sitter och väntar på tvärbanan är Tomas Andersson.

– Det är synd att man stänger av tvärbanan i sommar. Man har lagt ner så mycket pengar och så går den inte,

MER Avstängningen

På grund av signal- och underhållsarbeten ersätts delar av Tvärbanan 22 av bussar under sommaren.

Från trafikdygnets start den 22 juni till trafikdygnets slut den 9 augusti ersätter buss 22A spårvagnarna mellan Solna station och Alvik.

Från trafikdygnets start den 6 juli till trafikdygnets slut den 2 augusti ersätter buss 22B spårvagnarna mellan Gröndalsrampen och Sickla udde. Under denna tid trafikeras sträckan Alvik–Gröndalsrampen med spårvagn som avgår var 20:e minut.

Källa: SL

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Förvaltaren drar i bromsen för ombildningar

Nyheter Nya styrelsen lovar ny riktning 1 270 av Förvaltarens lägenheter blev friköpta och ombildade under två år. Nu är det stopp. I valrörelsen sa Peter Schilling (S), ny ordförande i kommunstyrelsen: "den dagen vi tillträder så är det...fredag 18/1 11:00

Fortsatt jakt på stadsdirektör i Sundbyberg

Nyheter Jan Eriksson tar vid som tillförordnad Sundbybergs stad fortsätter sökandet efter permanent stadsdirektör och från 1 februari tar Jan Eriksson vid som tillförordnad.torsdag 17/1 17:09

Nu ska tvärbanans oväsen tystas

Nyheter SL planerar flera åtgärder längs hela sträckan Efter en folkstorm mot tvärbanans tjutande, bullrande och dånande oljud gör nu SL flera insatser för att tysta vagnarnas framfart längs hela sträckan. Tvärbanan ska väsnas mindre “väldigt, väldigt...torsdag 17/1 7:00