Dagens östra Eneby torg kommer inte förändras inom den närmsta framtiden. Foto: Roffe Andersson

Tvärvändningen: Alla planer skrotas kring Eneby torg

Under kommunstyrelsens sammanträde i måndags hade man fått en skrivelse från fastighetsägarna av östra Eneby torg där man meddelar att man drar sig ur ett planuppdrag.

  • Publicerad 14:30, 13 feb 2018

Framtidens östra Eneby torg har varit en het puck det senaste året. Och nu kommer nästa vändning – fastighetsägarna har dragit sig ur ett planuppdrag och området kommer förbli som det är idag.

– Vi, alltså Moderaterna, KD och Liberalerna, hade efter de "öppna hus" vi hade i januari landat i en idé om hur arbetet skulle drivas vidare. Det handlade om att exkludera fem villatomter och dra ner volymen kraftigt, säger Olle Reichenberg (M), ordförande i kommunstyrelsen.

LÄS MER: Ny runda för Danderyds mest infekterade byggfråga: "Alla kommer påverkas"

"Det är status-quo"

Det var under måndagen som kommunstyrelsen sammanträdde och då hade man fått in en skrivelse från fastighetsägarna av marken, bland annat Patriam AB och Aros bostadsutveckling AB.

– Beslutet blev till slut att fastighetsägarna skrev till kommunen att inte ge planuppdrag. Så det kommer se ut som det gör idag, vi gör inga planer om fastighetsbolaget inte vill, det är status-quo, säger Isabella Hökmark (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Varför tror ni de dragit sig ur?

– Det står inte varför, men jag kan väl ana att det är på grund av det blev andra förutsättningar eftersom det blev en mindre planyta och lägre hus än de hade tänkt, säger Isabella Hökmark.

Vad känner du?

– Spontant tycker jag det är tråkigt att det inte händer något där nu. Husen som står där är idag inte de vackraste. Men jag är nöjd med att vi gjorde ett nytt förslag.

Olle Reichenberg menar att oroliga Enebybergare nu kan andas ut.

– Det är bara konstatera att det var en väldig kritik mot första förslaget, nu kan vi konstatera att de Enebybergare som varit oroliga kan andas ut över att det inte blir något.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Annica Nordgren (C): "Alla har stöttat mig"

Nyheter "Jag gillar att kunna vara spontan och göra saker utefter humör" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Täby. Vi bad politikern själv välja plats. På badmintonplanen träffar vi Centerpartisten Annica Nordgren.fredag 17/8 16:47

Nu satsar Täby på fler väktare

Nyheter "Det har skett en ökning av bostadsinbrott" Nu väljer kommunen att införa fler väktare som ska patrullera i Täby. Detta för att skapa en ökad trygghet menar Johan Algernon (M).fredag 17/8 11:42