Mickelsmäss. Mickelsmäss marknad i Örsundsbro ställs in. Foto: Arkiv/Kent Lundqvist

Tvingas att ställa in marknadsdag

Den har arrangerats sedan 1976, men i år blir personerna Mickelsmäss tvungna att ställa in marknadsdagen. ”Vi har som marknadsarrangörer inte kunnat se hur denna folkfest ska kunna anordnas på ett säkert sätt under rådande Covid 19 pandemi” skriver marknadsgeneralen.

  • Publicerad 08:07, 21 jun 2020

Ett av Enköpings största publika årliga evenemang, för att inte säga det största – Mickelmäss ställs in. I ett mejl till knallar och medarrangörer skriver nu Mats Marklund, marknadsgeneral att:

”Mickelsmäss marknad är en endagars marknad som brukar samla ca  25000 besökare knallar och funktionärer till Örsundsbro samhälle. Vi har som marknadsarrangörer inte kunnat se hur denna folkfest ska kunna anordnas på ett säkert sätt under rådande Covid 19 pandemi och har därför utifrån myndigheternas regler, råd och rekommendationer beslutat att ställa in årets Mickelsmässmarknad. ” 

Ska utveckla marknaden

Mickelmäss skulle ha arrangerats den 29 september i höst, men nu ställs alltså årets marknad in, med en förhoppning om att kunna hålla marknaden den 3 oktober 2021 istället. 

Arrangörerna säger att de ska ägna året till att utveckla marknaden så att alla besökare, knallar och funktionärer kommer tillbaka till Örsundsbro och firar Mickelsmäss den 3 oktober 2021 istället. 

En marknad med anor

Mickelsmäss marknad arrangerades för första gången 1976 i Örsundsbro.

Då som ett sätt att försöka återuppliva den handel mellan fiskare, bönder och jägare som ägde rum runt sekelskiftet 1900 i Örsundsbro.

Mickelsmäss i Örsundsbro

Marknaden startades 1976 av Lions, som ville återuppliva den handelskänslan som fanns i Örsundsbro vid sekelskiftet 1800-1900-talet. Då samlades bland annat fiskare och utbytte varor med bönder och jägare från fastlandet.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28