Hela 1,7 miljoner krävs Täbybon på. Foto: Mostphotos

Tvingas betala tillbaka 1 700 000 kronor

En man skriven i Täby är återbetalningsskyldig Försäkringskassan hela 1 726 740 kronor.

  • Publicerad 15:53, 9 feb 2018

Enligt Försäkringskassans utredning, som startades efter att Skatteverket skickat uppgifter om mannens enskilda näringsverksamhet, har mannen fått hel sjukersättning och samtidigt bedrivit egen verksamhet på heltid, vilket betyder att han skulle kunnat jobba heltid.

Försäkringskassan har därför beslutat att mannen ska återbetala hela sin sjukersättning som han erhållit under perioden januari 2008 - maj 2017.

Mannen har framfört att det bolag och patent som har stått skrivet på honom inte inneburit arbetsinsatser av betydande grad.

Måste betala tillbaka

Om det finns särskilda skäl kan man befrias helt eller delvis från att betala tillbaka de pengar som man har fått för mycket (eftergift). Särskilda skäl kan vara att man har en svår ekonomisk eller social situation. 

Men i denna situationen ser Försäkringskassan inte att det finns några ekonomiska skäl som hindrar personen att återbetala pengarna.

Sista dagen för att betala tillbaka pengarna är satt den 12 februari 2017. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30

Vi är stockholm