Rustas. Torget har problem med vattensamlingar, men har också fått kritik för att ha skymd sikt och en krånglig trafiksituation. Foto: Hans O Alfredsson

Tyck till om framtidens Nockeby torg

Sedan juni har Nockeby torg förvandlats till ett sommartorg. Men staden har andra planer för platsen, och vill nu ha in synpunkter från boende i området.

  • Publicerad 11:57, 11 aug 2020

Vi vill att boende och besökare ska kunna se och testa nya lösningar.

Varje sommar anordnar Stockholms stad sommartorg på olika platser. ​​​​​​Det görs genom att placera ut tillfälliga växter och möbler för att torgen ska fungera som oaser och ge stockholmarna mer plats på gatorna.

Ett av sommartorgen är södra delen av Nockeby torg, där man har tagit en del av gatan och några parkeringar i anspråk för att sätta ut sittmöbler, soffor och en boulebana. Planen är att de ska stå där fram tills slutet av september. Det har också lett till att trafiken på den södra delen är dubbelriktad.

Nya lösningar

Joakim Svensson, kommunikatör på trafikkontoret, säger att man vill få Nockebyborna att se hur torget kan förändras.

– Vi vill att boende och besökare ska kunna se och testa nya lösningar genom den tillfälliga möbleringen och få möjlighet att tycka till inför upprustningen av torget, skriver Joakim Svensson i ett mejl.

Planen är att torget ska få sig ett ansiktslyft. Staden har nämligen fått in synpunkter från boende om bland annat vattensamlingar, vegetation som skymmer sikten och att det allmänt råder en rörig trafiksituation kring torget.

Än så länge finns det dock inga konkreta planer på hur det ska se ut. Joakim Svensson säger att man är i ett väldigt tidigt skede där man främst samlar in synpunkter om torget från boende och besökare.

– Det sker löpande via vårt kontaktcenter och vår app ”Tyck till”. Beroende på hur mycket synpunkter vi får in kan vi göra fler undersökningar i höst, skriver Joakim Svensson.

Sommartorg. Nockeby torg har fått tillfälliga soffor och bänkar under sommaren. Foto: Hans O Alfredsson

Har du åsikter om torget?

Om du har förslag på vad som bör förändras eller bevaras vid Nockeby torg går det att lämna in en synpunkt i Stockholms stads app Tyck till under ämnet ”torg”. Beskriv ärendet noga, och glöm inte att skriva att det gäller just Nockeby torg.

Det går också att ringa till stadens kontaktcenter: 08-508 11 000.