Rivs. Innan Hässelbyverket rivs vill staden höra invånarnas åsikter. Foto: Holger Ellgaard

Tyck till om planerna för Hässelbyverket

I arbetet med att ta fram en plan för hur området kring Hässelbyverket ska bli, vill staden att invånarna ska ge sina åsikter. Genom en enkät kan den som vill tycka till om vad som bör bevaras.

  • Publicerad 16:02, 8 apr 2019

På stadens hemsida finns nu en enkät för boende att svara på, gällande området kring Hässelbyverket. Svaren ska sedan användas i planeringen inför att bostäder, förskolor och parker ska byggas på platsen när Hässelbyverket rivs.

– Man vill veta vad det är Hässelbyborna använder området till. Om det finns några områden som är speciella och som man anser måste bevaras, säger Margaretha Larsson Almqvist, projektledare på exploateringskontoret.

Planeringen för de nya bostäderna är i ett tidigt skede - staden kommer att ha tillträde till området tidigast 2025.

– Vi håller på med strukturplanen nu. Stadsbyggnadskontoret ihop med en arkitekt funderar på var förskolorna ska ligga, hur vägarna ska gå och hur högt det ska byggas till exempel.

Enkäten hittar du här: https://app.maptionnaire.com/sv/5405/.

Så maxar du värdet på din bostad

Nyheter Viktigt med rätt färger om du planerar att sälja En ny undersökning visar vad det är som är det mest kostnadseffektiva åtgärden att göra innan en lägenhetsförsäljning.söndag 16/6 9:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08