Rivs. Innan Hässelbyverket rivs vill staden höra invånarnas åsikter. Foto: Holger Ellgaard

Tyck till om planerna för Hässelbyverket

I arbetet med att ta fram en plan för hur området kring Hässelbyverket ska bli, vill staden att invånarna ska ge sina åsikter. Genom en enkät kan den som vill tycka till om vad som bör bevaras.

  • Publicerad 16:02, 8 apr 2019

På stadens hemsida finns nu en enkät för boende att svara på, gällande området kring Hässelbyverket. Svaren ska sedan användas i planeringen inför att bostäder, förskolor och parker ska byggas på platsen när Hässelbyverket rivs.

– Man vill veta vad det är Hässelbyborna använder området till. Om det finns några områden som är speciella och som man anser måste bevaras, säger Margaretha Larsson Almqvist, projektledare på exploateringskontoret.

Planeringen för de nya bostäderna är i ett tidigt skede - staden kommer att ha tillträde till området tidigast 2025.

– Vi håller på med strukturplanen nu. Stadsbyggnadskontoret ihop med en arkitekt funderar på var förskolorna ska ligga, hur vägarna ska gå och hur högt det ska byggas till exempel.

Enkäten hittar du här: https://app.maptionnaire.com/sv/5405/.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort