Riksdagskandidat. Nyligen hamnade Fredrik Olsson på plats fem i Miljöpartiet i Stockholms läns provval till Riksdagen.

"Tycker inte han kan representera MP längre"

Fredrik Olsson borde avgå, menar Elisabeth Nobuoka Nordin, partkollegan som polisanmält honom. Och nu uttalar sig partiordföranden för Miljöpartiet i Botkyrka, om Fredrik Olssons förfalskade namnteckningar.

  • Publicerad 11:44, 13 okt 2017

Tidigare i veckan berättade DN om den polisanmälan som partikollegan gjort mot tekniska nämndens ordförande Fredrik Olsson (MP). MP-politikern har redan erkänt att han förfalskat fyra partimedlemmars namnteckningar på årsmötesprotokollet, men förklarat att dokumentet aldrig använts till något.

– Jag har bett dem det berör om ursäkt och jag ångrar att jag skrev det. Det skrevs i frustration över att samma medlem som polisanmält mig och kontaktat DN inte ville godkänna medlemmarnas beslut, skriver han i ett sms till DN.

MP-topp i Botkyrka erkänner – förfalskade namnteckningar

Partikollegan Elisabeth Nobuoka Nordin som anmält honom, menar att hon svartmålas.

– Han anklagar mig för att gå emot medlemmarna. Jag ville inte skriva på för att hans utdrag inte stämde med årsmötesprotokollet, säger hon till BotkyrkaDirekt.

"Tar lättvindigt på det"

Hon tycker inte att Fredrik Olsson kan representera Miljöpartiet längre.

– Att ta så lättvindigt på förfalskning av namnteckningar för att man blir frustrerad, det hör inte hemma hos en politiker som har en av de högsta förtroendeposterna i kommunen.

Kunde ni inte löst det här själva? Han har ju erkänt och dokumentet har inte använts.

– Jag har blivit ifrågasatt, men jag står för det. Urkundsförfalskning är ett brott oavsett och begår någon ett brott ska det anmälas, säger hon.

Han blir ny ledare för MP i Botkyrka

Christina Karlsson, partiordförande för Miljöpartiet i Botkyrka, kallar Olssons agerande "felaktigt och klumpigt".

– Det är felaktigt och klumpigt hanterat och det är allvarligt att en enskild medlem upplever sig kränkt och illa behandlad. Det är dock förmildrande att dokumentet inte har använts i förhållande till någon extern myndighet och att det inte har funnits någon egen vinning. Syftet med utdraget var att föreningen skulle kunna betala sina arbetsgivaravgifter.

Men förtroendet för kommunalrådet kvarstår.
– Vi har inte bedömt att det påverkar hans position. Om polisanmälan leder till åtal kommer vi dock behöva diskutera frågan på nytt.

MP stoppar Dan Gahnströms regeringsjobb: "Min avgång som kommunalråd ligger fast"